48 metų A. Bėrzinis yra aukštą populiarumo reitingą už vadovavimą sostinei pelnęs politikas. A. Bėrzinis yra dirbęs trijose ankstesnėse vyriausybėse - 1993 metais jis buvo valstybės ministras darbo klausimais Valdžio Birkavo vyriausybėje, 1994 metais ėjo gėrovės ministro pareigas Mario Gailio vyriausybėje, o 1995 metais - valstybės ministro darbo klausimais pareigas pirmojoje Andrio Škėlės vyriausybėje.

1997 metais A. Bėrzinis kaip "Latvijos kelio" kandidatas varžėsi rinkimuose į Rygos dūmą ir trečiame rinkimų ture buvo išrinktas sostinės meru. Kandidatas į premjerus yra istorikas ir kurį laiką mokytojavo Uogroje. A. Bėrzinis neslepia, kad yra chorinio dainavimo entuziastas. A. Bėrzinis yra vedęs žmoną Dainą ir turi su ja du vaikus - dukterį Eliną ir sūnų Artį.

A. Bėrzinio vardas nėra minimas jokiuose dideliuose skandaluose, tačiau eidamas pareigas Rygos dūmoje jis buvo susijęs su išskirtinio automobilio "Lincoln Navigator" pirkimu, kurį įsigijo municipalinės policijos viršininkas Martinas Andersonas. Šis incidentas tapo dar nemalonesnis, kai paaiškėjo, jog M. Andersonas neturi vidurinio išsilavinimo ir yra teistas už kiaušinių vagystę. Be to, didelis pasipiktinimas buvo kilęs dėl Rygos katedros aikštei pirktos Kalėdų eglutės, kurios kaina prilygo Rygos butui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją