– Kokia yra jūsų dukrelė ir kokios jos charakterio savybės ryškėja augant? Ar jau pastebite kokius nors asmenybės panašumus?

– Pirmasis dalykas, kuris yra panašus – užsispyrimas. Tačiau ne tas blogasis. Kažką darant ar siekiant savo tikslų ji būna labai stipri ir nori viską padaryti. Dėl to labai smagu.

Atsiranda kažkiek tų „ožiukų“, bet šiaip Vakarė yra geras vaikas nuo pat mažens. Net ir sutiktos draugės juokauja, kad vaiko neauginu ir nėra ką veikti. Iš tiesų aš didelių bėdų jai augant tikrai neturėjau.

Smagiausia, kad ji tampa vis švelnesnė, jaukesnė, mėgsta prisiglausti, pamyluoti. Manau, kad tai žino visi dukreles auginantys tėvai.

Eglė Straleckaitė-Daugėlė su dukra Vakare / FOTO: Kristinos Kučinskaitės

– Esate sakiusi, kad norint turėti geriausią draugę, reikia ją užsiauginti. Ar pasvajojate, kokius santykius turėsite su dukrele jai užaugus? Kokį auklėjimo modelį taikote?

– Neturiu ypatingų nusistatymų kaip auklėti dukrelę. Nesigriebiu knygų, nors ateityje, manau, praverstų pasidomėti vaikų psichologija. Kol kas viskas vyksta natūraliai. Auginu Vakarytę taip, kaip mane išauklėjo tėveliai.

Kalbant apie mano ir tėvelių bendravimą, jis yra labai artimas. Mano mama yra geriausia mano draugė ir dėl to esu sakiusi, kad jei nori geriausios draugės – užsiaugink ją. Būtų tobula jei mano ir Vakarės santykiai būtų tokie artimi.

Eglė Straleckaitė su dukrele

– Kokių svarbiausių taisyklių laikotės augindama savo mergaitę?

– Taisyklių neturiu, bet net ir dirbdama su vaikais, esu jiems ir gera draugė, kuri be galo mėgsta padūkti, pašėlti, bet kai yra rimta treniruotė ar kalbant apie Vakarytę, ateina laikas surimtėti, tuomet esu gana griežta ir išreikalauju.

– Galbūt galite prisiminti, kokį geriausią auklėjimo patarimą esate gavusi?

– Neseniai mamytė pasakė tobulą frazę, kurią kažkur perskaitė: „lepinkite vaikus, nes nežinote, ką jiems paruošė gyvenimas“.

– Kokią motinystę laikote idealia ir sektina?

– Mano idealas yra mano mama. Mano tėvų meilė yra beribė. Augau labai mylima ir rūpestingai prižiūrėta. Mane ne vien tik lepino. Turėjome ir iki šiol turime daug taisyklių. Galbūt tėveliai pasakytų, kad kartais juos skaudinu savo tonu ar netinkamu žodžiu, bet iš esmės turime nuostabius ir labai artimus santykius. Norėčiau būti tokia mama, kokie tėvai yra man.

Eglės Straleckaitės dukters Vakarės gimtadienio šventė, FOTO: Kristina Kučinskaitė

Vaikų klausimai šokėjai ir šokių trenerei Eglei Straleckaitei:

Kodėl vaikai gimsta tokie maži?

Man žinomi trys būdai, kaip turi atkeliauti vaikai. Jei vaikutį atneša gandras, jis turi jį panešti. Jei tai yra kopūstas, kuriame juos randame, jis turi tilpti. Na, o trečias ir gana dažnas, jei jie būna mamytės pilvelyje, taip pat turi ten tilpti.

Kas yra vijurkas?

Jis daug sukasi ir tarsi vėjas skraidžioja namuose.

Kaip paaiškinti mamai, kad labai noriu papūgėlės ir ja rūpinsiuosi?

Dėl papūgėlės mamai reikia tiesiog imti ir paaiškinti. Tos mamos dažnai būna tokios supratingos. Tik kartais turi bėdų. Pavyzdžiui, jei mama turi kokią nors alergiją papūgoms, nepavyks ir teks sugalvoti kitą gyvūnėlį.

Kam mums reikalingas kraujas?

Kraujas reikalingas mums tam, kad kai būsime užaugę ir sveiki, galėtume pasidalinti juo su sergančiais.

Ar gali šuniukai ir kačiukai visada būti tokie maži ir pūkuoti?

Žinoma, kad kačiukai ir šuniukai visada gali būti tokie maži. Tik reikia išsirinkti tokią veislę. Pavyzdžiui, Vakarytės šuniukas yra labai mažas ir labai pūkuotas, jei nevedame į kirpyklą (juokiasi).

Kam mama lygina drabužius, jei vis tiek paskui skalbia ir vėl viską reikia daryti iš naujo?

Ne viena mama ir pati to nesupranta (juokiasi).

Kas yra dieta?

Tai yra toks nelabai smagus laikotarpis, kurio metu negali suvalgyti nei vieno torčiuko.

Kaip pasiekti dangų?

Dangų pasiekti tikrai paprasta. Turi atsigulti ant žolės, o tada žiūri į dangų, įsimeni jį, užsimerki ir tada matai kaip tavo kūnas vis stiebiasi ir tiesi rankas į viršų. Taip ir pasieki dangų.

Ką daryti kai visiškai nesinori pietų miego?

Nereikia miegoti, bet reikia atsigulti, užsimerkti ir įsivaizduoti pačią geriausią gyvenimo dieną. Na, o tai užima šiek tiek laiko. Reikia tik šiek tiek pagulėti.

Kas yra sintaksė?

Tai yra visai nesudėtingas, bet labai įdomus dalykas, bet kurį būtinai išmoksite mokykloje per lietuvių kalbos pamoką.

Kam reikalingas lietus?

Vasarą jis reikalingas tam, kad nereikėtų eiti maudytis po dušu ir galėtum kieme po žaidimų nusiprausti. Jis taip pat labai tinka šokti.

Kaip nuraminti piktą draugą?

Pikto draugo reikia paklausti, ar jis norėtų ką nors kito pažaisti, o gal pasikalbėti. Geriausia dar palikti jį vieną ir leisti šiek tiek papykti.

Kas nutinka žmogui mirus?

Kai miršta, jis pakyla į dangų ir tampa žvaigždele. Arba tampa tuo, kas mus visada globoja ir seka iš paskos.

Ar tiesa, kad yra šalis, kur gyvena labai maži žmonės? Kodėl jie vis neužauga?

Žinoma. Maži žmogeliukai, kaip ir maži vaikučiai, yra be galo darbštūs ir pareigingi ir jie daro visokius gerus darbus, todėl negali užaugti.

Koks atstumas tarp pasaulio pabaigų?

Jis įveikiamas tik superherojams, nes reikia plaukti gondolomis, tada skristi oro balionais, kopti lynais ir t.t. Šie atstumai labai sudėtingi.

Kas nustatė, kiek turi būti sudėjus ar atėmus kokius nors skaičius? Kodėl negali būti taip, kaip pasakau aš?

Ir man labai knieti sužinoti, kas tai nustatė. Tačiau negali būti taip, kaip sako bet kuris iš mūsų. Kitaip nuėjęs į parduotuvę ir gavęs bet kokią grąžą, galėtum nusipirkti per mažai saldainių.

Kaip suvaldyti baimę?

Nereikia jos valdyti. Gerai kažko bijoti. Jei kažko nori, reikia labai susikaupti ir pasistengti įveikti tą baimę. Reikia tiesiog pagalvoti, kas nutiks jei nustosi to bijoti.

Eglė Straleckaitė su dukrele ir tėvais
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)