„Vaikai papasakojo, kad mokytoja į mokyklą atvyko tokia girta, kad vos pastovėjo ant kojų. Tuo metu vyko pamoka, bet kelios klasės turėjo laisvą pamoką ir buvo koridoriuje. Vaikai pasakojo, kad užėjo pavaduotoja ir neblaivią mokytoją greitai nusivedė į kabinetą. Pamokos pas šią mokytoją penktadienį nevyko, vadovybė pranešė, kad mokytoja susirgo. Dar buvo vaikų prašyta, kad apie šį incidentą jie nepasakotų namuose tėvams“, – rašoma tėvų laiške AlytusPlius.lt

Jų teigimu, būtina apie tokius dalykus kalbėti garsiai, nes neblaivioms mokytojoms ugdymo įstaigoje – ne vieta. „Tikrai nesuprantame, kas vyksta, bet situacija baisi, nesaugu ne tik dėl vaikų, bet ir dėl suaugusių pedagogų!“ – teigiame laiške.

Esą dėl šios situacijos tėvai informavo ir policijos pareigūnus. Tėvai savo tapatybės atskleisti nenorėjo.

Šeštadienį susisiekus su mokyklos, kurios pavadinimas redakcijai žinomas, vadovu, šis patvirtino, kad incidentas penktadienio rytą tikrai buvo.

„Po pamokos pas pavaduotoją atėję vaikai pranešė, kad mokytoja keistai elgiasi, darė prielaidą, gal jai bloga. Pavaduotojai nuėjus ir pasiteiravus, kas negerai, mokytoja tvirtino, kad yra išgėrusi vaistų ir pasireiškė šalutinis poveikis. Vis tik buvo priimtas sprendimas mokytoją nušalinti nuo pamokų, ji įpareigota nuvykti į gydymo įstaigą blaivumui pasitikrinti ir pristatyti pažymą. Penktadienį ji jokios pažymos nepristatė, laukiame pirmadienio“, – tikino mokyklos vadovas.

Paklausus, ar matęs savo akimis mokytoją, gali numanyti, kad ji buvo neblaivi – atsakymas buvo teigiamas. „Man pasirodė, kad ji buvo neblaivi. Tačiau ji tai neigė. Todėl laukiu pažymos“, – teigė ugdymo įstaigos vadovas.

Minėta mokytoja mokykloje dirba trečius metus. Jokių panašių incidentų niekada nėra buvę. Kas grėstų už atvykimą esant neblaiviam – esą galima asmenį iš pareigų atleisti nedelsiant, galima suteikti galimybę. „Žinote, dar anksti kalbėti, sulaukime pirmadienio. Tačiau supraskime ir tai, kad mokytojų už durų eilės nestovi. Gal jos gyvenime vyksta kažkas siaubingo, gal kažką skandinta. Nieko nežinome, tačiau mokytoja pasielgė neatsakingai, kad, jeigu tai tiesa, ugdymo įstaigoje pasirodė neblaivi“, – kalbėjo mokyklos vadovas.