Gimus kūdikiui daugiau nei pusė moterų išgyvena laikinus nevilties ir apatijos periodus, o vienai iš penkių jaunų mamų pasireiškia pogimdyvinės depresijos požymiai. Dažnai pogimdyvinė depresija atpažįstama per vėlai, nes moterys tinkamai neįvertina savo savijautos, gėdinasi jos ir dėl to nesikreipia pagalbos.

„Užtikrinti gerą mamos psichologinę būklę turi būti visos šeimos, artimųjų prioritetu. Ypač tuomet, kai po gimdymo praėję dar nedaug laiko – juk moterys susiduria su daug iššūkių ir dėl pasikeitusio gyvenimo, ir dėl emocinės, fizinės savijautos. Tai, kaip jaučiasi mama, tiesiogiai veikia ne tik kūdikį, auginamus vaikus, bet ir visą šeimą“, – sakė diskusiją apie motinystę moderavusi nuomonės formuotoja Ieva Mackevičienė.

„Siekiame atkreipti visuomenės dėmesį į mamų psichologinės sveikatos problemą ir skatinti kiekvieną išreikšti palaikymą mamoms. Būtina laiku pastebėti ir, jei reikia, padėti mamoms gauti reikalingą pagalbą. Tikiu, kad siekiant užtikrinti geresnę moterų psichologinę sveikatą, būtinas visos šeimos įsitraukimas ir palaikymas. Mūsų šeimų stiprybė – girdėti vieniems kitus“, – kalbėjo iniciatyvos globėja Vismantė Benkunskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją