Psichologas pasidalija gyvu pavyzdžiu iš praktikos, iliustruojančiu, kaip net menkiausi dalykai gali sugriauti santykius: „Kai poros ateina į mano konsultacijas, pamatuoju, kokio pedantiškumo yra kiekvienas jų – balų skalėje nuo 0 iki 10. Tarkim, jei moters pedantiškumas siekia 8, o vyro – 3, tai jau tie skaičiai man rodo, kad nesutarimai dėl tvarkos jų manuose gali būti tikras karo laukas. Vienam – pedantiškajam – vien tai, kad arbatos puodelis bus padėtas ne vietoje, o gal tik jo ąselė bus nusukta ne į tą pusę, pyktis gali sukilti lygioje vietoje. O jei pedantas yra vyras ir jis pasako žmonai, kad ji yra nevala, ar tada ji norės su tokiu vyru mylėtis? Jis, naivuolis, tikėsis, kad jį ir toliau priims kaip gerbiamą ir mylimą vyrą, bet žmona nė velnio nenorės prisileisti mužiko, menkintojo, priekabiautojo ar kaltintojo. O kai nebelieka sekso, kyla įtampa, ir vyras dar labiau kabinėjasi prie žmonos. Pora patenka į tokį užburtą ratą, kur tie kabinėjimaisi ir priekaištai vienas kitam tik auga ir viskas pasibaigia karštais kivirčais dėl smulkmenų. Abu išsitaško taip, kad ir vienas, ir kitas nori pabėgti.“


Tokie nesutarimai ir kovos, anot jo, vyksta tada, kai po vienu stogu gyvena „palaidų sutuoktinių rinkinys“. Norėdami, kad taip nebūtų, sutuoktiniai turi tapti komanda, siekianti bendrų šeimos tikslų ir padedanti vienas kitam.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)