„Šiais laikais skyrybos yra žymiai dažnesnis reiškinys negu bet kada anksčiau. Jų padažnėjo maždaug apie 1970 m., su bitlų laikais, ir jau 50 metų mes turim tokią situaciją, – kalbėjo R. Pabiržis. – Problema ta, kad dabar santuokos sudaromos dėl kitokių priežasčių negu būdavo anksčiau. Anksčiau jos iš esmės turėdavo tenkinti bazinius žmogaus poreikius – suteikti maisto, stogą virš galvos, finansų, saugumą. O dabar pagal Maslow piramidę mes esame žymiai aukščiau – santuokoje ieškome prieraišumo, pasitikėjimo, artumo, galimybės ir priklausyti, ir likti savimi, galiausiai – įdomaus laisvalaikio praleidimo. Dėl tokių vertybių ir kuriamos šiuolaikinės santuokos. O kai šie dalykai sudūžta, mes ir priimame labai emociškai, labai skausmingai, tai palieka nemažus randus.“
Bene dažniausias scenarijus – jums 40–50 metų, užauginote ir ką tik pastatę ant kojų savo vaikus paleidote į pasaulį. O kas toliau?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją