Ugandos Tarptautinės moterų ligoninės ir vaisingumo centro pranešime nurodoma, kad 70-metė pacientė, vardu Safina Namukwaya, susilaukė dvynių – berniuko ir mergaitės, taip pat kad jai buvo atliktas cezario pjūvis, kad procedūra praėjo sklandžiai ir gimdyvė jaučiasi gerai, rašo „Business Insider“.

Kaip sakė Kampalos naujienų kanalo NTV reporteris, po 1,7 kilogramo sveriantys dvyniai gimė 34-ą nėštumo savaitę.

Prieš pat operaciją kalbinta S. Namukwaya savo nėštumą pavadino tikru stebuklu.

Safina Namukwaya gyvenimo istorija

Žinia apie du vaikus partnerį suerzino

Moteris atskleidė, kad pirmo vaiko susilaukė 2020 metais, kai buvo 67-erių. S. Namukwaya prisipažino puikiai žinanti, ką reiškia stigma dėl bevaikystės.

„Kartą toks berniukas man pasakė, kad esu prakeikta motinos ir pasmerkta mirti nesusilaukusi vaikų“, – pasakė 70-metė.

Garbaus amžiau gimdyvė papasakojo, kad yra patyrusi persileidimą, o 1992 metais neteko vyro. Laimė, po ketverių metų susipažino su žmogumi, netrukus tapusiu nauju jos partneriu.

Visgi dvynių tėtušio ligoninėje nesimatė ir tai, kad jo nėra šalia, moteriai kėlė apmaudą.

„Vyrai suirzta, kai sužino, kad įsčiose daugiau nei vienas vaikas, – aiškino S. Namukwaya. – Nuo tada, kai atsidūriau ligoninėje, mano vyras taip ir nepasirodė.“

Per pokalbį su NTV reporteriu senolė papasakojo, kad kone visą nėštumo laikotarpį jautėsi labai prastai ir gydymui išleido beveik visas savo santaupas. Vis dėlto specialistui Edwardui Sali, kuris ja rūpinosi, ji negailėjo gerų žodžių.

Safina Namukwaya gyvenimo istorija

Mąstė, kas pasirūpins ja senatvėje

Apie tai, ar per pagalbinio apvaisinimo in vitro procedūrą buvo naudotos S. Namukwaya’os kiaušialąstės (užšaldytos tada, kai moteris buvo daug jaunesnė), ar teko kreiptis į donorę, jokios informacijos nepateikiama.

Kalbėdama su NTV reporteriu S. Namukwaya kartojo, kad jos atžalos yra Dievo rankose ir kad visi vaikai gimsta palaiminti.

Sprendimą pastoti ir susilaukti vaikų S. Namukwaya aiškina noru turėti kažką, kas padėtų jai senatvėje.

„Esu prižiūrėjusi kitų žmonių vaikus, bet jie užaugdavo ir mane palikdavo, taigi, susimąsčiau, kas gi manimi pasirūpins, kai pasensiu“, – samprotavo S. Namukwaya aiškindama, kodėl ryžosi ypač vėlyvai motinystei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)