Šią dieną Lietuvoje ne tik skamba sveikinimai, tačiau ir galioja tam tikri apribojimai. Nuo 2006 metų, Rugsėjo 1–ąją Lietuvoje galioja draudimas prekiauti alkoholiu.

Papildomas dėmesys skiriamas ir gyventojų saugumui keliuose. Rugsėjį keliuose padaugėjus transporto priemonių, policijos pareigūnai kartu su savanoriais visą pirmąją rugsėjo savaitę patruliuoja perėjose prie mokyklų, tikrina vairuotojų blaivumą ir rūpinasi viešąja tvarka.

Valstybinė darbo inspekcija primena, kad pirmąją mokslo metų dieną laisvas pusdienis ar laisva diena priklauso ne visiems darbuotojams.

Pirmąją mokslo metų dieną laisvą pusdienį, per kurį mokamas vidutinis darbo užmokestis, turi darbuotojai, kurie neturi teisės į „tėvadienius / mamadienius“, tačiau augina vaiką iki 14 metų, besimokantį pagal priešmokyklinio, pradinio arba pagrindinio ugdymo programas.

Rugsėjo 1–osios rytą su mokslo metų pradžia visų mokyklų bendruomenes sveikina ir Prezidentas Gitanas Nausėda. Šiemet jis lankosi ir sveikinimo žodį taria Vilniaus Žirmūnų gimnazijoje.
Mokslo metų pradžios šventė Vilniaus Žirmūnų gimnazijoje

Mokslo metų pradžios šventės išvakarėse, rugpjūčio 31 dieną, G. Nausėda taip pat susitiko su maždaug pusšimčiu Rugsėjo 1–ąją darbą pradedančių pedagogų.

Tai jau ketvirtas kartas, kai prasidedant mokslo metams prezidentas susitinka su naujai karjerą pradedančiais mokytojais iš visos Lietuvos, pakviesdamas juos į tradicinį pikniką.

Kartu mokytojus sveikinusi pirmoji ponia Diana Nausėdienė pažymėjo, kad pedagogams kylantys iššūkiai yra be galo sunkūs, todėl linkėjo nepamesti pasitikėjimo savimi.

„Esu įsitikinęs, kad viskas bus gerai“, – naujais mokslo metais darbą pradedantiems mokytojams sakė G. Nausėda, pabrėždamas profesijos garbingumą ir linkėdamas visuomet atrasti aistros savo darbui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją