O ką daryti, jei nesinori gaišti laiko ir naršyti internete ieškant dėmesio vertų vietelių, kurios tiks visai šeimai? Ne problema! Galite pasinaudoti šiomis rekomendacijomis, kurios pravers kiekvienam, norinčiam patirti naujų įspūdžių, pailsėti ir tiesiog gerai praleisti laiką.

Pakruojo dvaras „atsiskleidžia“ gražiausiomis spalvomis būtent rudenį

Turbūt vienintelis toks Lietuvoje – Pakruojo dvaras, į kurį verta užsukti ir rudenį. Ir ne, ne vien išskirtiniai dvaro pastatai sužavi visus turistus. Rudenį čia nepaprastai gera tiesiog pasivaikščioti gamtoje, pasigrožėti išpuoselėta aplinka bei tiesiog pabūti ramybės apsuptyje.

Pakruojo dvaras,poilsis,edukacija,orai

Šis dvaras – klasicistinio stiliaus ir yra įtrauktas į Lietuvos kultūros paveldo objektų registrą bei įrašytas į Lietuvos rekordų knygą, kaip didžiausia saugoma paminklosauginė dvaro sodyba. Pats įspūdingiausias dvaro pastatas – puošnūs dviaukščiai rūmai. Čia įrengta ne tik ekspozicija, kurią galima apžiūrėti su gidu, tačiau ir prabangus viešbutis, restoranas bei pokylių salė.

Pats Pakruojo kraštas garsėja dolomito kasyklomis, nesenstančiomis aludarystės tradicijomis ir išskirtine istorine virtuve.

„Raubonių parkas“ rudenį lankytojus pasitiks išskirtine išvaizda

Bene visos šeimos, kuriose auga vaikų, turbūt yra girdėjusios apie „Raubonių parką“. Jis yra įsikūręs šalia vaizdingo Raubonių piliakalnio. Tai – bene didžiausias tokio tipo parkas Baltijos šalyse. Jame veikia „Dinozaurų“, „Atrakcionų“ bei „Tarzano tako“ erdvės, kuriose – galybė veiklos vaikams ir ne tik.

Raubonių parkas

Rugsėjo mėnesį, iki 17 dienos, šis parkas dirbs savaitgaliais, o spalio viduryje jis bus papuoštas Helovynui. Tikslios mėnesio dienos, kuriomis bus galima parke apsilankyti, bus skelbiamos parko internetiniame puslapyje.

Rudenį – ne tik pasivaikščioti su alpakomis, tačiau ir „Rudenėlio“ šventėje sudalyvauti

Klaipėdos rajone įsikūręs „Čiobrelių rojus“ – tikra svajonių vieta žmonėms, kurie žavisi alpakomis. Čia jų šiuo metu gyvena net 41. Ūkyje laukiami lankytojai, čia taip pat vedamos ir edukacijos apie šiuos išskirtinius gyvūnus.

Dienas ir valandas, kuriomis priimami lankytojai, „Čiobrelių rojus“ skelbia savo elektroninėje svetainėje. Taip pat šiame ūkyje rudenį numatyta ir „Rudenėlio“ šventė. Spalio 7 dieną čia vyks sezono uždarymas, kurio metu lankytojų lauks pramogos, vietinių prekybininkų siūlomos prekės bei specialios edukacijos apie alpakas. Daugiau informacijos bus skelbiama internete.

Jei norisi pasportuoti – verta apsilankyti „Ąžuolynės“ nuotykių parke

Turbūt sutiksite – vaikams aktyvių pramogų niekada nebūna gana. Trakų rajone, Krakės vienkiemyje įsikūręs „Ąžuolynės“ pramogų parkas – vieta, kurioje verta apsilankyti dar šiemet. Pramogų parkas rudenį dirbs įprastai, tad lankytojai čia galės atvykti kasdien.

Ąžuolynės nuotykių parkas

Tai – vienas didžiausių pramogų parkų Lietuvoje, kuriame šiuo metu veikia 8 trasos. Parke daug nusileidimų lynais virš ežerėlio ir sausumos, iš kurių vienas – net 350 metrų ilgio, esantis 20 metrų aukštyje virš vandens. Taip pat čia įkurta ir poilsio zona, gausu sutvarkytų takelių, skirtų pasivaikščiojimams, yra pavėsinių, sūpuoklių.

Jei domina technika ir išskirtiniai automobiliai

Savaitgaliais dirbantis Molėtų technikos muziejus – puiki vieta išvykai su šeima. Muziejuje eksponuojama virš 200 lengvųjų automobilių, sunkvežimių, autobusų, motociklų, priekabų ir kitų transporto priemonių. Taip pat čia įrengta ir senovinės radijo, audio ir televizijos aparatūros ekspozicija. Jei norisi, galima užsisakyti ir gido paslaugą. Muziejaus teritorija išties sutvarkyta – joje yra vaikų žaidimų aikštelė, pavėsinės.

Molėtų technikos muziejus

Jei norisi egzotiškiausius gyvūnus pamatyti iš arti

Vos 5 km nuo Anykščių miesto įsikūręs „Safari“ parkas – tai net 50 hektarų aptverta teritorija, kurioje gyvena net 200 gyvūnai. Čia laisvai ganosi zebrai, danieliai, juodieji Afrikos stručiai, lamos, alpakos, muflonai, asiliukai, poniai, kupranugariai, buivolai. Parke siūloma išskirtinė pramoga – pasivažinėjimas visureigiu. Valandos laiko išvykoje galima iš arti apžiūrėti gyvūnus, jais pasigrožėti.

Safari parkas Anykščiuose

Parke apsilankyti galima visą rugsėjo mėnesį. Vėliau jis bus uždarytas žiemos sezonui. Tikslias galimų apsilankymų dienas bei valandas galima sužinoti „Safari“ parko internetiniame puslapyje.

Ne tik papramogauti, tačiau ir sužinoti įdomių dalykų

Nėra jokios abejonės – visos šeimos narius tikrai sužavės apsilankymas Molėtų rajone įsikūrusiame Lietuvos Etnokosmologijos muziejuje. Šioje vietoje stebuklingai atsiskleidžia žmogaus ir žmonijos ryšys su kosmosu.

Muziejuje įrengtos edukacinės klasės, yra ir speciali ekspozicija, taip pat – erdvus laukiamasis ir renginių salė. Įdomu tai, kad kiekviena erdvė, kurioje apsilanko lankytojai, yra vis kitokia. Vienoje salėje pasakojama apie Mikalojų Konstantiną Čiurkionį, kitoje – apie lietuvišką etninę patirtį. Yra įrengta salė, kurios pagrindinė tema – astronomija ir žvaigždynai. Viso įrengtos 7 salės ir lankytojai supažindinami su 7 skirtingomis temomis.

Lietuvos etnokosmologijos muziejus

Muziejaus pažiba – 30 metrų aukštyje esanti apžvalgos aukštelė. Iš jos galima apžvelgti Aukštaitijos apylinkes bei išskirtinius ežerus.

Unikali atsinaujinusi vieta jau laukia lankytojų

„Pašilių stumbrynas“ – visai neseniai rekonstruota ir atsinaujinusi vieta, į kurią rudenį verta atvykti drauge su šeima. Panevėžio rajone įsikūręs stumbrynas skirta tam, kad kiekvienas norintis galėtų pasigėrėti stumbrais iš arti. Atvykus čia galima stebėti, kaip šie gyvūnai maitinasi ir ilsisi. Pageidaujant, ekskursijos vadovas gali lankytojus supažindinti su europinių stumbrų gyvenimu, papasakoti daug įdomių faktų apie šiuos gyvūnus. Šiuo metu aptvaruose gyvena 21, o laisvėje, maždaug 30–40 km spinduliu aplink stumbryną, klajoja dar 72 stumbrai.

Pašilių stumbrynas

Atsinaujinusio stumbryno darbo laikas skelbiamas jų internetinėje svetainėje.

Labirintų parkas – vienintelis toks Lietuvoje

Visai prie pat Anykščių miesto esantis „Labirintų parkas“ – puiki vieta pramogoms, jei ieškote, kur atvykti su vaikais. Čia gausu įvairiausios veiklos tiek mažiems, tiek dideliems – įdomu pasivaikščioti kukurūzų labirintuose, papramogauti atrakcionuose, apžiūrėti „Žaliųjų“ skulptūrų parką.

Labirintų parkas

Parke įrengtas net energetinis labirintas, kuris, tikima, padeda gyvenimui suteikti harmonijos bei atsikratyti blogų minčių.

Išskirtinis muziejus tikrai patiks vaikams

Jei orai rudenį nedžiugins – ne bėda. Galima keliauti į įvairiausius muziejus, kurių Lietuvoje – gausu. Pavyzdžiui, jei ieškote muziejaus, kuris tikrai sužavės vaikus – verta apsilankyti Rokiškio rajone įsikūrusiuose „Lėlių namuose“. Šiuo metu muziejuje eksponuojama apie 1500 lėlių iš viso pasaulio. Taip pat čia įsikūręs ir lėlių teatras „ČIZ“. Smagu tai, kad po spektaklių vaikai ir suaugusieji kviečiami pažaisti su lėlėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją