Panevėžio apskrities policijos komisariate dirbantis pareigūnas Lukas Kudrešovas kasdien tarnybos metu rūpinasi gyventojų saugumu, užtikrina jų ramybę, o namuose prižiūri penkių mėnesių sūnų Marką, kuris gimė vos 600 gramų, rašoma atsiųstame pranešime spaudai.

Mirė 10-ąją gyvenimo dieną

Nors Luko žmonos nėštumas buvo sklandus ir pora turėjo susilaukti dvynukų, deja, dėl iki šiol neaiškių priežasčių, viskas pasikeitė negrįžtamai.

Kaip pasakoja policijos pareigūnas Lukas, juodu su žmona itin džiaugėsi žinia dėl kūdikio. Dar daugiau laimės jiems suteikė medikų žodžiai, kad panevėžietė po širdimi nešioja dvynukus.

„Mes džiaugėmės, kad mums gims dvynukai, tačiau viskas ėmė keistis viduryje nėštumo, kai žmonai buvo 24-oji nėštumo savaitė. Jai prasidėjo priešlaikinis gimdymas. Medikai iki šiol negali pasakyti, kodėl taip nutiko – vienintelis paaiškinimas, kodėl gimdymas prasidėjo gerokai anksčiau, vos įpusėjus nėštumus, tai dėl to, kad laukėmės dviejų vaikelių.

Žmonos gimdymas truko labai ilgai, iš karto pagimdyti ji negalėjo, teko skatinti.

Ir nors pasaulį išvydo du vaikučiai, deja, bet vienas iš dvynukų dešimtąją gyvenimo dieną mirė“, – su jauduliu balse prisimena Lukas.

Gimė vos 600 gramų

Lukas su grauduliu balse prisimena mirusį kūdikį ir sako, kad nors per dešimt dienų nespėjo užmegzti ypatingo ryšio su vaikeliu, mat jis visą laiką buvo inkubatoriuje, vis tik širdį liūdesys spaudžia iki šiol.

„Nespėjome susipažinti ir pabūti, neturėjome tokios galimybės, tačiau labai stengiamės pamiršti nuoskaudas ir gyventi toliau.

Šiandien esame laimingi, nes turime sūnelį, kuris išgyveno ir yra tikras kovotojas. Markas gimė sverdamas vos 600 gramų ir iššūkių tikrai buvo nemažai.

Prisimenu, koks mažiukas jis buvo, stebėdavome per inkubatorių, kur jis augo. Žmona visą laiką su juo buvo ligoninėje, medikai daug aiškino ir mokė, kaip jį prižiūrėti, kaip tinkamai pasirūpinti“, – pasakoja policijos pareigūnas.

Pagalba reikalinga kasdien

Jis prisimena, kad vos 600 gramų gimusiam sūnui prireikė net operacijos, tačiau dabar jis jau tvirtas penkių mėnesių berniukas, kuris, pasak specialistų, net pranoksta panašaus amžiaus vaikus.

„Gimęs ankstukas iš tiesų pareikalavo labai daug įgūdžių, priežiūros ir žinių. Mes visko mokėmės ir ypač žinių prireikė grįžus į namus iš ligoninės, kai likome be medikų ir slaugytojų priežiūros.

Turėjau tėvystės atostogas, išnaudojau visas galimybes kiek įmanoma daugiau būti su vaikeliu, nes norisi padėti žmonai, palengvinti jai buitį, kasdienybę, kad ir pati pailsėtų.

Nors sūnus sparčiai auga ir tvirtėja, vis dėlto jam kiekvieną dieną reikalinga pagalba. Mes kone kasdien jį vežame pas kineziterapeutus, masažistus, darome mankštas namuose. Džiaugiamės, kad raida nėra atsilikusi. Mums, kaip tėvams, tai labai svarbu“, – dalijasi Lukas.

Dėkoja kolegoms už jų gerumą

Pareigūnas sako, kad auginti vaiką kainuoja nemažus finansus, o ypač tada, kai nuolat reikalinga ir papildoma medikų, specialistų priežiūra, mankštos bei kitokie užsiėmimai, padedantys jam vystytis.

Lukas viešai dėkoja ir Panevėžio apskrities policijos komisariato pareigūnams, kurie suorganizavo Pyragų dienos akciją bei surinko nemažai pinigų Luko sūnelio Marko gydymui.

„Esu labai dėkingas Odetai Jukniūtei, kuri su pareigūnais suorganizavo gražią akciją ir nusprendė finansiškai padėti mūsų Markui.

Visi pinigai, kuriuos gavome, labai reikalingi padėti augti ir stiprėti mažyliui. Viskas skiriama mankštoms, masažams, nes jų reikia ne tik dabar, bet jų reikės nuolat. Ačiū žmonėms, kurie yra neabejingi.“