Ne paslaptis, kad nėštumo metu moterų svoris padidėja. Tiesa, vienos moterys pastambėja daugiau, kitos mažiau. Atlikta daug tyrimų, aiškinantis, kokie veiksniai daro įtakos nėštumo metu didėjančiam svoriui. Per didelis arba per mažas svoris gali turėti neigiamų padarinių nėštumo eigai.

Kaip rašoma „Medical Xpress“, neseniai atlikus tyrimą padaryta išvada – ir vieta, kurioje gyvena nėščioji, turi įtakos jos svoriui. Tyrimą atliko Kolumbijos universiteto „Mailman“ visuomenės sveikatos mokykla.

Paaiškėjo, kad gyvenančioms ten, kur yra sąlygos ar net būtinybė daug vaikščioti, moterims mažėja rizika nėštumo metu priaugti per daug svorio. Kuo daugiau nėščioji juda, mankštinasi, tuo labiau kontroliuoja savo svorį šiuo laikotarpiu.

Tai pirmas tyrimas, parodęs sąsają tarp gyvenamosios vietos ir svorio pokyčių nėštumo laikotarpiu. Tyrėjai stebėjo Niujorke gyvenančias moteris. Paaiškėjo, kad rajonuose, kur yra daugiau galimybių pasivaikščioti, tinkamesnės sąlygos vaikščiojimui, mažėja rizika, kad nėštumo metu svoris per daug padidės, lyginant su moterimis, kurios gyvena kitose vietose. Kai nėščiosios svoris per daug padidėja, atsiranda įvairių komplikacijų pavojus, kaip antai, hipertenzijos, po gimdymo sunkiau sulieknėti.

Taip pat įrodyta, kad per daug svorio nėštumo metu priaugusių moterų vaikams didėja nutukimo rizika iki 7 m.

Tyrimo duomenys pabrėžia, kaip svarbu judėti, vaikščioti lauke. Gyvenančioms mieste nėščiosioms ne taip paprasta tą padaryti, vis dėlto nėštumo metu turėtų būti prioritetu judėjimas, mankštinimasis, vaikščiojimas gryname ore.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)