„Tu nėščia? Tai bent netikėtumas. Kas galėjo pagalvoti“

Ši frazė tariama džiugiu, kiek nustebusiu balsu. Ir visi šalia esantys žmonės (juk ši frazė sakoma girdint aplinkiniams) ima galvoti, kad mergina veikiausiai kitokios orientacijos. Antraip kodėl nėštumas keltų tokį nustebimą?

„Dabar tu panaši į begemotą. Gal arbūzą prarijai?“

Įprastai tokią repliką lydi kikenimas ir (jei pavyksta) pilvo glostymas ir tapšnojimas. O kadangi daugelis nėščiųjų drovisi savo figūros, įprastai pataikoma tiesiai į taikinį.

„Tikrai laukiesi? Nesimato“

Tikrai įskaudins moteris, kurios ilgai ir nesėkmingai bandė pastoti. Ir štai – pagaliau pavyko.

„Na, jau norisi raugintų agurkų?“

Tai sakoma į ausį, intymiu tonu. O paskui garsiai, kad visi girdėtų, priduriama: „Beje, šalimais esančiame prekybos centre parduoda labai skanių raugintų agurkų.“

„Pilvas smailokas – gims berniukas“

Aptarinėti, kas gims – berniukas ar mergaitė, įdomu, kai aplink nėščią moterį sustoja keli žmonės. Ir kiekvienas stengiasi įrodyti savo tiesą: „Žiūrėk, jai ant veido – dėmė, vadinasi, bus mergaitė.“ „Ne, ant rankų ėmė augti plaukai, tikrai gims berniukas.“ O būsimą mamą sukioja į visas puses, kad visiems geriau matytųsi.

„Žiūrėk, kad vyras neimtų vaikščioti į kairę. Vyrams storulės nepatinka“

Įsivaizduokite, kaip skaudu tokią frazę girdėti moteriai, kuri iš tiesų nelabai patraukliai atrodo. Ypač nervinasi tos, kurių vyrai ir anksčiau nebuvo nepriekaištingai ištikimi.

„Dar nepagimdei? Kad nepernešiotum“

Ši frazė ima sklandyti, likus dar mėnesiui iki gimdymo. Dažniausiai vargšė moteris pradeda aiškinti, kiek nėštumo laiko dar liko. Tada kyla nauja pokštų banga: „Nemoki apskaičiuoti.“

„Bijai gimdyti? Pamenu, buvo toks atvejis...“

Paskui pasakojama kokia nors šiurpi istorija apie tris dienas trukusius sąrėmius, akušerių žnyples arba gydytojų užmirštą gimdyvę. Kad būtų dar baisiau, pasakojama, kiek vaikų gimsta su patologijomis, pateikiami statistiniai duomenys.

Pirmą nėštumo pusę mėgstama porinti apie priešlaikinį gimdymą, negimdinį nėštumą ir persileidimus.

„Taip, berniukai visada gimsta silpnesni, o paskui dažniau serga“

Šia žinia dalinasi su nėščiąja, grįžusia po echoskopijos tyrimo. Arba mėgsta parreikšti: „Su mergaitėmis tiek daug rūpesčių.“

„Pamanyk, pavargai! Nėštumas – ne liga“

Tokia frazė dažniausiai pasigirsta iš geranoriškų vadovų ar anytos lūpų. O tada pasakojama apie valstietes, kurios pagimdydavo šieno kupetoje ir čia pat grįždavo į lauką dirbti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)