1. Tu gali nesugebėti nufilmuoti gimdymo

Galbūt net nežinojai, kad nori tą padaryti. Bet ne visada gydytojas gali leisti tau tą daryti. Gimdymo palatoje tu ir taip turėsi ką veikti. Laikyti savo mylimą moterį už rankos, nušluostyti prakaitą ar tiesiog būti šalia.

2. Jos pilvas nedings vos jai pagimdžius

Žinojai, kad per nėštumą sukauptas papildomas svoris nedings akimirksniu, bet kurį laiką ji vis dar atrodys it nėščia. Iškart po gimdymo moterys vis dar atrodo tarsi būtų 7 mėnesį nėščios.

3. Niekas nepasikeitė

Tą žinoti ir įsisąmoninti yra labai svarbu. Visi tau kartojo, kad viskas pasikeis, bet nepridūrė svarbiausio dalyko – pasikeis tau, bet ne kitiems. Bus sunku su draugais, nes jiems ši diena niekuo nesiskirs nuo vakar. Žmonės gatvėje tikrai į tave nežiūrės kitaip. Tau bus sunku suprasti, kodėl niekas to nepastebi: tarsi kometa būtų nukritusi į žemę, bet tu vienintelis apie tai žinai.

4. Hormonai ir toliau veiks

Manei, kad po gimdymo jos nuotaikų kaita grįš į normalias vėžes? Nevisai. Hormonai ir toliau darys įtaką jos kūnui bei nusiteikimui. Tad toliau apsišarvuok kantrybe.

5. Kuo dažniau jai sakyk, kad ją myli

Ji nori tai girdėti. Sena gera taisyklė: laiminga žmona, laimingi namai. Jei pamiršai, ji tau tai primins.

6. Žindymas gali būti sunkus

Reikia laiko, kol pasirodys pirmas pienas. Žindymas yra nauja patirtis ir stresas visiems. Mažylis pasimetęs ir gali kandžiotis. Tavo žmona yra pervargusi, jai gali skaudėti krūtis. Todėl jei ji norės vaiką maitinti iš buteliuko, neteisk jos, o palaikyk.

7. Vaikas verkia skirtingai

Tavo žmona tikrai atskirs, ką reiškia kiekvienas kūdikio garsas. Tau teks išmokti, kaip vaikas verkia, kai nori valgyti, nori dėmesio, skauda pilvą.

8. Niekada tiek daug negalėjai pasakyti apie sauskelnių turinį

Tie, kas neturi vaikų, niekaip nesupras, kodėl sauskelnių turinys yra toks svarbus. Tu vadinsi savo mažylį „Sauskelnių čempionu”. Gal net apie tai parašysi socialiniuose tinkluose. Nesierzink, kai iš kitų dėl to sulauksi neigiamos reakcijos.

9. Pagalba ne visada yra pagalba

Visi bus pasiruošę tau patarti. Kartais ta pagalba bus naudinga, kartais – ne. Daug pasikeitė nuo to laiko, kai tave augino tavo tėvai. Medicina pažengė sparčiai į priekį. Išklausyk, bet aklai nepasikliauk. Tu ir tavo žmona geriausiai pažįstate savo kūdikį.

10. Poilsis nevisada bus poilsis

Miegosi tuomet, kai miegos kūdikis. Žinoma, dviejų valandų miego per naktį neužteks. Todėl kūdikio priežiūrą naktimis dalinsitės su žmona ir džiaugsitės, jei pavyks išmiegoti 4-5 valandas. Tiesa, miegas nuo šiol nebus toks gilus. O jei norėsi tiesiog pailsėti, užteks pasiguldyti kūdikį ant savęs ir pasupti. Daugiau niekam neturėsi energijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)