Mirus diktatoriui Kim Jong Il, 2011-aisiais, pasaulis sulaukęs kvėpavimą laukė. Kokį pokytį į nepritekliaus nustekentą, bet agresyvią šalį įneš jaunas, Šveicarijoje mokęsis jaunuolis Kim Jong Un?

Niekas nesitikėjo, kad Vakarų pasaulio privalumus iš arti matęs 27-erių metų jaunuolis galėtų būti gerokai žiauresnis nei jo tėvas.

Bet pasaulis stipriai klydo. Šiaurės Korėja niekada iki tol niekada nebuvo tokia žiauri, tokia nustekenta ir tokia uždara, kaip jaunojo diktatoriaus, dabar nuolat besikankinančio su antsvorio ir širdies problemomis, valdoma.

Įdomu tai, kad jam pradėjus valdyti vargšų Šiaurės Korėjos žmonių gyvenimus, ekstremaliai sumažėjo pabėgėlių iš šalies skaičius. Patys suprantate, kad taip įvyko anaiptol ne todėl, kad gyvenimo kokybė pagerėjo. Korėjiečiai ir toliau, tam, kad išgyventų, valgo vabalus, žiurkes ir medžio žievę.

Pabėgėliai pasakoja, kad ten, Šiaurės Korėjoje, jie niekada neturėdavo šiukšlių. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)