Profesionalus šunų dresuotojas šeimas turintiems žmonėms primygtinai pataria rinktis tik tokių veislių šunis, kurie dėl savo charakterio puikiausiai susibičiuliauja su vaikais, rašo „The Sun“.

Daugiau nei 40 metų šunų dresavimo srityje išdirbęs Marcas Windgassenas atkreipė dėmesį į konkrečias veisles ir paaiškino, kodėl būtent jas laiko tinkamiausiomis šeimoms, kuriose auga maži vaikai. Šių veislių šunims, anot specialisto, yra priimtinas intensyvus šeimos gyvenimo ritmas, nors iš pradžių, kol dar nebūna pradėti dresuoti, jie gali kelti tam tikrą chaosą.

Su rekomenduojamų trijų veislių pliusais ir minusais dresuotojas supažindino per „TikTok“.

Auksaspalvis retriveris

Pirmoji M. Windgasseno rekomendacija – auksaspalvis retriveris – itin draugiško būdo kudlius.

„Tai atsidavę, bendrauti mėgstantys ir lengvai su vaikais susibičiuliaujantys šunys. Retriveriai lengvai dresuojami ir puikiai jaučiasi tiek lauke, tiek namuose“, – sako dresuotojas.

Vis dėlto būtina atminti, kad auksaspalviai retriveriai gausiai šeriasi, todėl, jei esate tvarkos fanatas, įsigiję tokį kudločių veikiausiai įsigysite ir dar vieną galvos skausmą.

Problemų gali kelti ir jauni retriverių šunyčiai: jiems siaučiant, destrukcijos namuose tikrai padaugės, bet su laiku ir, žinoma, dresuojant šitai praeis.

Labradoro retriveris

Tai dar viena veislė, puikiausiai tinkanti šeimoms, kuriose auga mažamečiai. Kaip ir auksiniai retriveriai, šie artimi jų giminaičiai yra mieli ir draugiški.

Vis dėlto reikia turėti galvoje, kad Labradoro retriveriai turi nemenką medžiotojo instinktą, todėl jei namuose jau yra kokių nors gyvūnų augintinių, jie gali kelti tam tikrų problemų.

Vokiečių aviganis

Vokiečių aviganiai neretai charakterizuojami kaip visais atžvilgiais geriausi, tiesiog tobuli šunys, bet M. Windgassenas šį kartą akcentuoja meilų ir draugišką jų būdą.

Vokiečių aviganiai ne tik geba susibičiuliauti su vaikais, bet neretai atlieka jų sargų vaidmenį.

Šios veislės šunys lengvai prisitaiko prie įvairiausių pokyčių ir aplinkybių.

Dar veislė garsėja ištikimybe ir lojalumu.

Belieka pridurti, kad vokiečių aviganiai turi gerai išvystytą saugo instinktą, yra prieraišūs, ypač energingi ir be galo protingi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)