Pseudonimu @adamy socialiniame tinkle „TikTok“ pasivadinusi moteris įkėlė vaizdo įrašą, kuriame demonstruoja, kaip visiškai nesunkiai – netgi neverčiant ir specialiai nesiūlant – įpratinti mažamečius suvalgyti jiems būtiną kiekį daržovių.

Triukas, padedantis sužadinti vaikams norą paragauti daržovių, visai nesudėtingas, bet pasiteisina kone šimtu procentų – tą pripažino dauguma patarimu pasinaudojusių tėvų, rašo „The Mirror“.

„TikTok“ paviešintas vaizdo įrašas jau peržiūrėtas daugiau nei 1,8 mln. kartų. Norint, kad vaikas užsigeistų daržovių, anot Amy, tereikia pačiam jas valgyti vaiko akivaizdoje – štai ir visa paslaptis.

Siekdama įrodyti, kad tokia taktika pasiteisina, sumanioji mama pademonstravo, kaip viskas vyksta.

Ji prisipjausto paprikų ir, pasiėmusi į ranką kelias juosteles, prisėda ant sofos prie kompiuteriu žaidžiančio mažamečio sūnaus.


Pati kramsnodama paprikos skiltelę ji atseit pradeda domėtis žaidimu ir tarsi nejučiom ištiesia sūnui ranką su supjaustytomis daržovėmis. Sūnus nė kiek neprieštaraudamas pasiima vieną juostelę ir ją suvalgo.

Elgdamasi lygiai taip pat, ji sugeba įsiūlyti daržovių ir dviem dukterims.

Ar kas galėjo pagalvoti, kad viskas šitaip paprasta?

Įrašą, įrodantį, kad triukas tikrai veikia, teigiamai įvertino daugiau nei 185 tūkst. jį mačiusių asmenų, o beveik tūkstantis nepagailėjo pagyrų už ypač puikią idėją.

„Moksliškai įrodyta, kad maistas iš motinos rankų arba lėkštės yra kur kas gardesnis“, – pajuokavo vienas pilietis.

„Niekada per visą savo gyvenimą nebuvau taip užsigeidęs paprikų“, – pakomentavo kitas

„Man, kaip mitybos specialistei, toks teigiamų valgymo įpročių formavimas, išties patiko“, – įvertino ekspertė.

„Tai akivaizdus įrodymas, kad vaikai ko nors daryti nenori tol, kol pats pradedi daryti būtent tai“, – konstatavo dar vienas vaizdo įrašo stebėtojas.

„Tik dabar supratau, kad būtent taip ir mano mama įpratino mane valgyti daržoves. Šis įprotis taip ir nedingo iki 28-erių“, – prisipažino kitas asmuo.

Ar jau išmėginote šį triuką? Ir kaipgi sekėsi?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)