Maistą ugdymo įstaigoms tiekiančios įmonės „Confetti“ įkūrėja Aneta J. Borkovska pasakoja, kad dabar vaikai valgyklose nori matyti Rytų ir Lotynų Amerikos virtuvės patiekalus, sušius ir madinguosius Budos dubenėlius.

Jei smalsu, tai visos dienos toks maitinimas, t. y. pusryčiai, pietūs ir pavakariai, privačiose įstaigose atsieina 8,4 Eur, kai valstybinėse – apie 5,70, nors kainos skirtingose mokyklose gali skirtis.

„Šiuolaikiniams vaikams įtikti yra labai sunku – kitaip, nei augome mes, maistą jie vertina per estetikos prizmę, be to, ingredientai dažniausiai turi būti pateikti atskirai, o ne sumaišyti į troškinius. Mažesniems vaikams patinka natūralūs dalykai, kai jie supranta, ką valgo – jeigu mėsa, tai mėsos gabaliukas, jeigu agurkai ir pomidorai – atskirai supjaustyti ir sudėti lėkštėje, bet ne mišrainėje ar salotose, taip pat nepatinka blankus, nespalvotas maistas. Vyresni vaikai jau yra paveikti socialinių tinklų, todėl nori „mandresnių“ patiekalų, kad jų nuotraukomis galėtų dalintis internete. Kažkur matyta, ar ne? – šypsosi A. J. Borkovska ir prideda, kad reiklūs šiais laikais ir tėvai: – Pasitaiko atvejų, kai kuri nors mama išreiškia pageidavimą, jog jų vaikui pavakariams patiektume kukurūzinį viščiuką, nes taip ji perskaitė kažkur internete, ar marmurinės jautienos kepsnį.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)