Pakruojo dvare – didžiausia puokštė Mamai (visą savaitę)

Pakruojo dvare prasidėjusiame Tulpių ir pavasario gėlių festivalyje šią savaitę išsiskleis visi 5 milijonai žiedų, kuriuos festivalio organizatoriai pavertė didžiausia puokšte Mamai. Šventinį savaitgalį šeimų lauks ne tik pavasario linksmybės gėlių jūroje, bet ir kamerinės muzikos ansamblio koncertas žvakių šviesoje.

Pakruojo dvaro gėlės

Vilniaus rotušėje – tradicinis pučiamųjų orkestro koncertas (šeštadienį)

Lietuvos simfoninis pučiamųjų orkestras jau tradiciškai kviečia mamas kartu jaukiai praleisti Motinos dienos išvakares. Šiemet prie pasirodymo „Tau, mama“ prisijungs Edmundo Seiliaus (tenoras) ir Kristinos Zmailaitės (sopranas) duetas. Koncerte skambės populiariosios klasikos ir lietuviškos estrados kūriniai, taip pat – žinomų operų bei miuziklų arijos.

Vilniaus rotušė

Trakų Vokėje – „Muzikinė staigmena mamai“ (šeštadienį)

Dainininkas Martynas Vilius kartu su fortepijono virtuozu Leonidu Mieldažiu Motinos dienos išvakarėse surengs jausmingą koncertą mamoms. Jame – žinomi lietuviški kūriniai bei pasaulyje pripažinti tarptautiniai hitai.

Kauno valstybinėje filharmonijoje – nemokamas koncertas mamoms (sekmadienį)

Kauno miesto simfoninis orkestras kauniečiams ir miesto svečiams dovanoja šventinį Motinos dienos koncertą, kuriame skambės gražiausios arijos, duetai ir orkestrinės uvertiūros. Svajingų melodijų puokštę mylimoms Mamoms dedikuos maestro Constantine Orbelian bei jaunieji operos solistai Gabrielė Bukinė, Martynas Stankevičius ir Joris Rubinovas.

Kauno filharmonija

Kauno Teatro klube – baladės mamai (sekmadienį)

Kaune, Teatro klube, Motinos dieną skambės meilės dueto – Vytenio Danieliaus ir Austėjos Guiskytės – „Baladės Mamai“. Koncerte skambės gražiausios mamoms skirtos lietuviškos dainos, tango ir prancūziški kūriniai.

Panevėžyje – šventinis Motinos dienos koncertas (sekmadienį)

Panevėžio muzikiniame teatre grupė „El Fuego“ ir Panevėžio muzikinio teatro orkestras surengs išskirtinai šviesų šventinį koncertą mamoms. Dirigentas – Martynas Bražas.

Druskininkai

Įvairius renginius, koncertus, poezijos skaitymus mamoms rengia ir kitos Lietuvos savivaldybės, o Druskininkai bei Palanga siūlo pakviesti mamą į pasimatymą.