Patalinės blakės yra rausvai rudi parazitiniai vabzdžiai, dydžio sulig obuolio sėkla.

Šie maži bjaurūs gyviai paprastai būriuojasi čiužinių spyruoklių, lovos galvūgalių, rėmų ir kituose lovoje esančiuose plyšiuose, todėl juos pastebėti pačiam labai sunku, rašoma svetainėje „Daily Star“.

Žinoma, kad patalinės blakės gali gyventi nuo keturių iki šešių mėnesių ilgai nevalgydamos, todėl jų atsikratyti labai sunku. Nors jūsų lovoje ilgai gali prabūti nė nenutuokiant apie jų egzistavimą, sunerimti reikėtų aptikus neaiškų įkandimą ant savo odos, mat blakės minta krauju.

Klausiate, iš kur jos galėtų atsirasti? Šiandien blakėms patekti į jūsų namus – kaip niekad lengva. Patalinių blakių užkratą į savo namus galite patys parsinešti kartu su senais drabužiais ar naudotais baldais. Ekspertai įspėja, kad jei nepasiseks apsistoti užkrėstame viešbučio kambaryje, beveik garantuotai parsivešite blakes ir į savo namo.

Kaip atrodo patalinių blakių įkandimai?

Patalinių blakių įkandimai labai panašūs į kitų vabzdžių įkandimus. Paprastai tai būna raudona dėmelė su tamsesniu viduriu ir rausvais krašteliais – gali priminti nedidelę iškilusią raudoną žaizdą.

Taip pat vienas iš požymių gali būti keletas įkandimų vienas šalia kito ar net tiesios kelių įkandimų linijos.

Įkandimus nemaloniai niežti.

Dažniausiai įkandimų pasitaiko ant tų kūno dalių, kurios yra atviros miegant – ant veido, kaklo, rankų ir plaštakų.

Kai kurie žmonės į patalinių blakių įkandimus nereaguoja, o kitiems prasideda alerginė reakcija, kuri gali pasireikšti stipriu niežuliu, pūslėmis ar dilgėline.

Jei įkandimas sukėlė nemalonią reakciją, kreipkitės į savo vaistininką arba šeimos gydytoją, kad kuo anksčiau imtumėtės gydymo ir įkandimai būtų mažiau skausmingi.

Tam kartui gali padėti, jei ant įkandimų uždėsite šaltą drėgną audinį, kad sumažėtų niežulys ir patinimas.

Na, o norėdami išvengti patalinių blakių, stenkitės, kad miegamajame ir ypač aplink lovą visada būtų švaru – patalinės blakės gali gyventi netoli lovos esančioje netvarkoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją