Kaip turi elgtis tėvai, matydami, kad į dovanėles dalijantį smagų personažą jų vaikas žvelgia išgąsčio kupinomis akimis?

Patys įsitaisykite Kalėdų Seneliui ant kelių

Yra daugybė būdų, kaip padėti savo mažyliui nugalėti konkrečias baimes. Viena iš tokių baimių tikrai gali būti išgąstis, ištinkantis per susitikimą su Kalėdų Seneliu.

Kaip buvo rašyta portale livewellmagazine.org, mamos ir tėčiai, norintys, kad jų vaikai nebebijotų Kalėdų Senelio, turėtų patys atsisėsti jam ant kelių. Taip jie pademonstruotų pavyzdį, įrodantį, kad jokio pavojaus šis personažas nekelia, todėl jo bijoti tikrai nereikia.

Nebauskite vaiko už tai, kad bijo Kalėdų Senelio

Netinkamas vaikų elgesys tėvus gali nemenkai sunervinti, netgi sukelti norą taikyti bausmes. Vis dėlto būna atvejų, kai to daryti nevalia. Vienas iš tokių atvejų – vaiko išgąstis Kalėdų Senelio akivaizdoje.

Pastebėję, kad jų mažylis nesidžiaugia Kalėdų Seneliu, tėvai turi atminti, kad vaikas demonstruoja tam tikru amžiaus tarpsniu jam būdingą reakciją ir paūgėjęs taip nebesielgs. Negalima pamiršti ir to, kad Kalėdų Senelis – nepažįstamas asmuo, o su žmonėmis, kurių nepažįsta, vaikas net neturi elgtis patikliai.

Pademonstruokite, kad suprantate vaiko baimės priežastis

Suaugusieji ir vyresni vaikai Kalėdų Senelį laiko jokio pavojaus nekeliančiu personažu, bet patys mažiausieji gali galvoti ir kitaip, todėl be galo svarbu, kad tėvai pasistengtų suprasti, dėl kokių tikėtinų priežasčių jų atžaloms Kalėdų Senis gali kelti baimę.

Baimės priežastys gali būti pačios įvairiausios, ir, remiantis portale parents.com skelbta publikacija, ne visos būtinai yra susijusios su ta aplinkybe, kad Kalėdų Senelis – nepažįstamas žmogus. Kalėdų Senelio vaikas gali bijoti manydamas, kad tasai personažas viską žino apie jo elgesį. Baimė gali kilti net dėl Kalėdų Senelio kalbai būdingos manieros.

Paskaitykite vaikui pasakų apie Kalėdų Senelį

Kad vaikas tinkamai nusiteiktų susitikimui su Kalėdų Seneliu, tėvai gali paskaityti jam pasakų ir istorijų, kuriose figūruoja šis personažas.

Galima ir tiesiog apie jį kalbėti, rodyti jo nuotraukas – daryti viską, kad vaikui imtų atrodyti, jog žino, koks yra Kalėdų Senelis.

Žinodami, kad vaiko saugumo pojūtį sustiprina šalia esantys artimieji, tėvai galėtų pasistengti, kad per susitikimą su Kalėdų Seneliu dalyvautų keletas žmonių, kuriais vaikas besąlygiškai pasitiki.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)