Vaikams gal ir trūksta gyvenimiškos patirties, bet jie nuolat gauna žinių – juos aktyviai moko specialų išsilavinimą turintys mokytojai, o suaugusiesiems tenka viską aiškintis patiems.

6 klasės moksleiviai Didžiojoje Britanijoje rugsėjį laikė egzaminus į gramatinę viduriniąją mokyklą (į kurias priimami vaikai nuo 11 metų, todėl jos dar vadinamos „11-plius“). Internetinė svetainė, padedanti vaikams pasiruošti šiems egzaminams, surinko klausimų pavyzdžius iš ankstesnių egzaminų ir juos paskelbė, kad ir suaugusieji galėtų pasitikrinti savo žinias.

Taigi, kiek teisingų atsakymų surinksite?

Kokį skaičių reikėtų įrašyti vietoj klaustuko?

15 ÷ 3 × 12 = 41 + (?)

(Galbūt bus lengviau rinktis iš variantų? Štai jie: 9, 19, 14 arba 22.)

Ar galite pratęsti skaičių seką?

25, 24, 21, 16, 9, (?)

(Vėlgi, pateikiame galimus atsakymų variantus, tad bus lengviau nei tikrame egzamine, kuriame jokie variantai nepateikiami: 0, 3, 4 arba -2.)

Kiek kiaušinių dėklų?

Tomas pakuoja kiaušinius į kiaušinių dėklus. Į vieną dėklą telpa 6 kiaušiniai. Kiek dėklų Tomas užpildys, jei jis turi 106 kiaušinius?

(Variantai: 12, 13, 17, 18).

Atsakymai:

1. 19

2. 0

3. 17

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)