Dalindamasi pavyzdžiais iš praktikos į šiuos ir kitus dažniausiai skyrybų proceso metu kylančius klausimus atsako advokatė Eglė Morkūnienė.

– Būsto dalybos – ko gero, pagrindinė besiskiriančių porų konfliktų priežastis? Dėl ko konkrečiai dažniausiai ginčydamiesi nesutaria skirtingais keliais pasukti nusprendusios poros?



– Pagrindiniai nesutarimai santuokos nutraukimo procese dažniausiai kyla dėl turto, įskaitant būstą, padalijimo bei nepilnamečių vaikų gyvenamosios vietos, bendravimo ir išlaikymo. Abu šie ginčai yra gana glaudžiai susiję, nes svarbu užtikrinti, kad vaikai turėtų būstą. Abu tėvai dažnai nori likti šalia savo vaikų, nenori išsikelti, vaikų išlaikymo dydis turi įtakos finansinėms galimybėms išlaikyti esamą ar įgyti naują būstą. Taigi, tai yra viena pagrindinių besiskiriančių porų konfliktų priežasčių. 
Dažniausiai besiskirianti pora nesutaria, kuris iš jų liks gyventi būste ir kaip bus dengiamas būsto kreditas. Konfliktai taip pat kyla dėl to, kaip bus atlyginama tam sutuoktiniui, kuris išsikels iš būsto, kokia yra turto vertė ir ar būste liekantis sutuoktinis yra pajėgus kompensuoti turto dalies vertę pinigais. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją