Motinystė yra tarsi amerikietiški atrakcionų kalneliai su džiaugsmingais pakilimais ir nelinksmais smukimais žemyn. Vieną dieną galima žavėtis, kaip pasikeitė gyvenimas ir kiek daug pasiekėte, o kitą dieną – pasijusti visiškai išsekusi ir pakrikusiais nervais. Tokiu atveju visos mamos trokšta bent kiek lengvesnio gyvenimo ir daugiau laiko poilsiui. Šie patarimai, kuriuos galima pavadinti kasdieniais mamų triukais, tikrai gali padėti pasiekti šį tikslą, rašo svetainė babygaga.com.

1. Visuomet turėkite krepšį su būtiniausiais daiktais.

Būtiniausių daiktų rinkinukas jūsų automobilyje gali praversti net tuomet, jei jau nesivežiojate krepšio su sauskelnėmis. Tokiame rinkinyje galėtų būti:

  • atsarginiai drabužiai kiekvienam šeimos nariui;
  • sauskelnės ir drėgnos servetėlės;
  • šiek tiek grynųjų pinigų;
  • skėtis;
  • keletas užkandžių;
  • pirmosios pagalbos vaistinėlė;
  • žibintuvėlis.


Tai tik keli pavyzdžiai, kas galėtų būti krepšyje, skirtame visiems gyvenimo atvejams. Jei manote, kad jums reikėtų dar kažkokių daiktų, puiku! Tik nepamirškite retkarčiais peržiūrėti tokio krepšio turinio, nes vaikai auga labai greitai, o užkandžiai turi galiojimo laiką.

2. Naudokitės planavimo programėlėmis

Tai labai įdomus pasiūlymas, tačiau jis padeda rasti laiko viskam, ko jūs norite ir ko jums reikia. Anot tėvams skirtos svetainės „Wichitamom“, susiplanuoti laiką reikėtų viskam, ką darote: darbui, valymuisi, maisto gaminimui, socialinei žiniasklaidai, televizijai, knygų skaitymui, apsipirkimui, pramogavimui ir pan. Nepamirškite numatyti laiko ir grožio procedūroms.

3. Mokykite vaikus savarankiškumo

Leiskite vaikams patiems apsirengti ir savarankiškai atlikti kitus darbus. Jūsų vaikas ne tik galės pasigirti, kad jis tai padarė, priversdamas jus juo didžiuotis, bet ir lavins savo nepriklausomybės jausmą. Dar geresnė žinia ta, kad tai nuims dalį naštos nuo jūsų pečių.

4. Iš anksto užsipirkite žaislų atsarginėms vaikų dovanoms

Kai tik pamatysite nuolaidas vaikų žaislams, nupirkite jų daugiau. Žaislus laikykite paslėptus ar net jau paruoštus dovanoms. Jei užsukusi sesuo ar draugai nustebintų jūsų vaikus netikėtomis dovanomis, jums neteks pasijusti nepatogiai – štai ir jūs turite dovaną jos vaikams!

5. Iš anksto paruoštas maistas gali sutaupyti daug laiko

Savaitgaliais pagaminkite didesnį kiekį maisto arba pasiruoškite pietus iš vakaro. Paruoštą maistą užšaldykite ir naudokite tuomet, kai visiškai neturėsite laiko gaminti.

Jei auginate kūdikį, iš anksto galite pasiruošti ir jam skirtų tyrelių, kurias galite užšaldyti ledo kubelių formelėse. Šis metodas tinka ir šiek tiek vyresniems vaikams, jeigu jiems reikia atskiro maisto. Užspaudžiamuose maišeliuose galite užšaldyti padažus mėsai, mažus maltinius mėsainiams ir kitus produktus.

6. Kojines skalbkite tinkliniuose skalbimo maišeliuose

Visoms mamoms pažįstama situacija, kai didžiulėje skalbinių krūvoje nuolat pradingsta vaikų kojinaitės. Kad netektų gaišti laiko ieškant pasimetusių kojinių porų, jas skalbkite tinkliniuose skalbimo maišeliuose. Tokį maišelį laikykite šalia skalbinių krepšio, kad iš karto galėtumėte į jį dėti nešvarias kojines.

7. Maisto produktus pirkite internetu ir užsisakykite pristatymą į namus

Tai triukas, kuris gali sutaupyti daugybę laiko ir nervų. Visos mamos sutiks, kaip sudėtinga eiti su vaikais į maisto prekių parduotuvę. Maža to, kad tenka stumti didžiulį pirkinių vežimėlį, kuriame sėdi vaikas, rinktis maisto produktus tenka zyziant mažyliui, kuris nori visko, ką mato parduotuvėje.

Šio vargo galite išvengti, jei užsisakysite maisto produktus į namus. Be to, pirkdamos maistą internetu, paprasčiau susiplanuosite visos savaitės šeimos valgiaraštį.

8. Guldykite vaikus miegoti tuo pačiu laiku

Laikytis pogulio ir nakties miego režimo yra labai svarbu ir naudinga tiek vaikui, tiek jums. Žinodamos, kada vaikai eina miegoti, galėsite lengviau planuoti savo dienotvarkę.