Tuo metu pora dirba ir darniai gyvena, kaip tikina, viename gražiausių Lietuvos miestų – Rokiškyje. „Rokiškyje yra graži bažnyčia, išpieštų langinių gatvė, nuostabus dvaras. Aš dirbu tame dvare įsikūrusiame Rokiškio krašto muziejuje, o Egidijus – maisto pramonės darbuotojas. Gal kažkam tai atrodo užkampis, tačiau mes džiaugiamės čia gyvendami – gatvėse nėra spūsčių, visur galima nueiti pėsčiomis, mieste gausu kultūrinių renginių, turime baseiną, ledo areną, rajone yra daugiau nei 100 ežerų!“ – vardija J. Jurevičienė.

Šeimos rinkimuose 2023 dalyvaujantys Jurevičiai svajoja laimėti pagrindinį konkurso prizą – kelionę į Rodo salą. Interviu J. Jurevičienė plačiau papasakojo apie savo šeimą ir pagrindė, kodėl būtent jų šeima šiemet būtų verta pagrindinio prizo.

Egidijus ir Jolita Jurevičiai

– Papasakokite, kaip judu susipažinote? Kiek metų jau esate kartu?

– Mūsų šeimai greitai bus 25-eri. Aš dirbau su Egidijaus giminaite, kuri nusprendė, kad reikia mus supažindinti. Kai supažindino, taip ir nebeišsiskyrėme.

– Kaip sulaukti tokio gražaus jubiliejaus? Galbūt išduosite laimingos santuokos receptą?

– Laimingos santuokos receptas pirmiausia yra pasitikėjimas, jis yra esminis santykių elementas. Dar labai svarbu bendros veiklos – nuo kelionių iki bendros namų ruošos. Laiko leidimas kartu stiprina ryšį ir padeda sukurti bendrą prisiminimų pasaulį. Mes sakome, kad reikia kolekcionuoti ne daiktus, bet prisiminimus.

– Savo vaikus jau užauginote, bet kaip pasakojate, jie mielai grįžta ir kartu leidžia laiką. Kokie svarbiausi prioritetai jums buvo auginant ir auklėjant vaikus? Gal galite duoti naudingų patarimų kitiems tėvams?

– Vaikus auklėti reikia savo pavyzdžiu – tiesiog būti kartu su jais, palaikyti vaikų idėjas ir norus, gal šiek tiek paskatinti imtis kažkokios veiklos, kartais spustelėti, kad pabaigtų pradėtus darbus, kad jaustų atsakomybę. Taip pat labai svarbu, kad tėvai palaikytų vienas kitą. Jei tėtė kažko neleidžia, taip pat elgtis turi ir mama, negali būti vienas „blogas“, o kitas „geras“.

Egidijus ir Jolita Jurevičiai

– Sakėte, kad laiko leidimas kartu stiprina ryšį. Kokia bendra veikla jums visiems labiausiai patinka? Ar dažnai keliaujate?

– Kai vaikai buvo maži, kartu keliaudavome dažniau. Tai būdavo kelionės su palapine po Lietuvą, Latviją. Nemažai keliauta ir po Europą – tada juokaudavome, kad vaikams anglų kalbos patikra, nes ją moka geriau už mus.

Net vaikams suaugus jie mielai, jei tik gali, keliauja kartu, nors tai padaryti ir suderinti vis sunkiau. Iš aplinkinių net esame girdėję klausimų, ar vaikams įdomu kartu su tėvais. Mes visi tvirtiname, kad įdomu, ir tai stiprina šeimos vienybę.

Turime ir kitų bendrų mėgstamų veiklų. Pavyzdžiui, visi turime slides, pačiūžas – žiemos pramogos mums labai patinka. Dar mėgstame stalo žaidimus, dalyvaujame protmūšiuose, esame Kauno „Žalgirio“ fanai.

Egidijus ir Jolita Jurevičiai

– Kokioms kelionėms teikiate pirmenybę?

– Mums patinka patiems planuoti keliones – dar namuose ieškoti, ką norime aplankyti, pamatyti. Stengiamės suderinti miesto architektūrą su gamtos objektais, nors pastarieji nugali ir daugiau laiko skiriame kriokliams, skardžiams, kalnams, pažintiniams takams. Neįsivaizduojame atostogų vien tik viešbutyje prie baseino.

Džiaugiamės, kad vaikai užsikrėtė mūsų aistra keliauti, noru pažinti, pamatyti ir tam išnaudoja visas progas. Pavyzdžiui, kai dukra su studijų programa keliavo į Ispaniją ir Kopenhagos oro uoste turėjo kelias laisvas valandas, nesėdėjo laukdama skrydžio, bet nors ir trumpai, tačiau aplankė miestą.

Egidijus ir Jolita Jurevičiai

– Dalyvaujate Šeimos rinkimuose 2023. Kaip manot, kodėl būtent jūsų šeima būtų verta šiemet nugalėti?

– Mūsų šeima yra draugiška ir šauni. Su pagarba, meile ir parama vienas kitam mes nugalime visas kliūtis, su kuriomis susiduriame. O jų kartais pasitaiko – štai ir dabar Egidijus sveiksta po širdies operacijos. Taigi laimėjimas šiame konkurse suteiktų visiems daug teigiamų emocijų.

Aš gyvenime vadovaujuosi žodžiais iš A. Giniočio dainos: „Tik svarbu labai norėti, pasistengti ir tikėti“ – mes labai norime, stengiamės ir tikime savo sėkme!

Norite ir jūs dalyvauti konkurse? Tuomet nesnauskite! Naujienų portalas Delfi kartu su kelionių organizatoriumi „Tez Tour“ skelbia unikalų konkursą: Šeimos rinkimus 2023! Jums tereikia pasidalinti savo šeimos atostogų akimirka ir laimėti įspūdingą prizą – atostogas Rodo saloje visai šeimai! Visą informaciją rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją