Profsąjunga: naštą perkelti eiliniams gyventojams – nesąžininga

Po vieną procentą prie pridėtinės vertės mokesčio (PVM) ir prie įmonių pelno mokesčio – tokį siūlymą teikia verslo atstovai. Tai sudarytų arti 400 milijonų eurų per metus, kurie galėtų būti skiriami būtent gynybos finansavimui, tačiau tokiai idėjai pritaria toli gražu ne visi. Štai Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė laidoje išsakė savo poziciją.

„Reikia sugrįžti prie tų laikinų susitarimų, kurie buvo padaryti berods 2008-2009 metais, per tą naktinę reformą, kada PVM buvo 3 procentais pakeltas, o pelno mokestis nuleistas 5 procentais. Jeigu mes sutinkame, kad pažadas bus neįvykdytas sumažinti PVM atgal, kaip tai buvo padaryta prieš daug metų, tai gal galėtume mes judinti pelno mokestį, tam tikra procentine išraiška? Tai ir būtų tas prisidėjimas“, – teigė I. Ruginienė.

Kaip teigė I. Ruginienė, realią grėsmę šiandien mato tikrai visi ir visiems yra aišku, kad dėl gynybos turime daryti daugiau, tačiau, kaip pabrėžė ji, šią naštą perkelti ant eilinių gyventojų pečių – nesąžininga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)