Ministerijos teigimu, pirkimas atliekamas vykdant LŠS modernizaciją ir stiprinant organizacijos karinius pajėgumus.

Automatinius šautuvus G-36 gamina Vokietijos įmonė „Heckler & Koch GmbH“. Šis ginklas, pasak KAM, yra vienas iš moderniausių šiuo metu naudojamų automatinių šautuvų.

Tai yra ir pagrindinis Lietuvos kariuomenės šaulių ginklas. Jis taip pat naudojamas Vokietijos, Ispanijos, JAV ir kitų šalių ginkluotose pajėgose.

„Augant LŠS vaidmeniui valstybės gynyboje, tinkamas šaulių aprūpinimas yra vienas iš prioritetų: pastaraisiais metais buvo įvykdyti automatinių šautuvų, šovinių, termovizorių, bepiločių orlaivių, šarvinių liemenių, šalmų, kuprinių, ekipuotės ir lauko uniformų įsigijimai. Karinio šaulių rengimo tęstinumui numatyta 5 mln. eurų“, – nurodoma KAM išplatintame pranešime.

Šaulių sąjungą vienija daugiau kaip 14 tūkst. patriotiškai nusiteikusių Lietuvos piliečių.

Anot KAM, nuo 2020 metų LŠS skirtas finansavimas išaugo daugiau kaip 6 kartus, iki 13,6 mln. eurų.

„4 procentai“ yra pilietinės visuomenės inciatyva, kuri siekia, kad politikai kuo greičiau susitartų ir ženkliai padidintų Lietuvos gynybos finansavimą. Iniciatyvą pradėjo asociacija „Unicorns Lithuania”, Lietuvos verslo konfederacija (LVK) ir Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK), prie jos kasdien prisideda vis daugiau mūsų šalies saugumui neabejingų verslų, organizacijų bei piliečių. Visą informaciją apie iniciatyvą ir specialią peticiją, kurią gali pasirašyti ir tu, rasi interneto svetainėje www.4procentai.lt