„Vertinu teigiamai, išblaškytos visos abejonės“, – trečiadienį prieš prasidedant Vyriausybės posėdžiui žurnalistams sakė L. Kasčiūnas.

Visgi, jis nesiėmė plačiau komentuoti savo pirmtako, buvusio ministro Arvydo Anušausko pareiškimų, dėl kurių Generalinė prokuratūra pavedė STT įvertinti situaciją krašto apsaugos sistemoje.

„Palikime tai istorijai, kas čia vyko. Aš iš karto sakiau, kad čia dūmų uždanga, ji išsklaidyta“, – anksčiau išsakytas mintis pakartojo ministras.

Kilus abejonėms dėl skaidrumo krašto apsaugos sistemoje, Seimo opozicijos atstovai nutarė stabdyti parlamento Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) darbą. Po teisėsaugos sprendimų, L. Kasčiūnas paragino kolegas grįžti prie įprastinės veiklos.

„Dabar raginu visus NSGK narius, kurie negrįžę dar į komitetą, grįžti, išsirinkti pirmininką, aš pasveikinsiu pirmininką ir dirbsime kartu“, – apibendrino jis.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę STT atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos krašto apsaugos sistemoje. Savo ruožtu trečiadienį Generalinė prokuratūra patvirtino šį STT sprendimą.

Klausimai dėl neskaidrių procesų kilo po to, kai pareigas paliekantis buvęs krašto apsaugos ministras A. Anušauskas pareiškė darbo ministerijoje metu susidūręs su „grubaus kišimosi į viešuosius pirkimus atvejais“. Tokias ministro užuominas prezidentas Gitanas Nausėda įvertino kaip labai rimtas ir netrukus susitiko su STT bei Generalinės prokuratūros vadovybe.

Savo ruožtu STT pranešė iki šiol nepradėjusi ikiteisminių tyrimų, susijusių su KAM. Visgi, tarnyba nurodė iš KAM gavusi informacijos apie parlamentarą, liberalų atstovą Raimundą Lopatą.

Po rezonansą sukėlusių pareiškimų STT dėl galimos korupcijos krašto apsaugos sistemoje apklausė patį A. Anušauską, buvusį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininką ir dabartinį ministrą Lauryną Kasčiūną, Seimo narį R. Lopatą ir buvusį krašto apsaugos viceministrą Vilių Semešką, ekonomikos ir inovacijų ministrę Aušrinę Armonaitę.