NATO oro erdvės pažeidimai rytiniame flange verčia mus būti pasiruošusiems. Gynyba kelioms savaitėms į Lietuvą pratyboms siunčia padalinį „Patriot“. Tai tiesiogiai prisideda prie mūsų pasirengimo ir nuramina mūsų sąjungininkus“, – rašo ji.


Toks sprendimas priimtas po to, kai Rusijos raketa pateko į Lenkijos oro erdvę. Dėl šio incidento buvo pakelti Lenkijos naikintuvai.

„4 procentai" yra pilietinės visuomenės inciatyva, kuri siekia, kad politikai kuo greičiau susitartų ir ženkliai padidintų Lietuvos gynybos finansavimą. Iniciatyvą pradėjo asociacija „Unicorns Lithuania", Lietuvos verslo konfederacija (LVK) ir Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK), prie jos kasdien prisideda vis daugiau mūsų šalies saugumui neabejingų verslų, organizacijų bei piliečių. Visą informaciją apie iniciatyvą ir specialią peticiją, kurią gali pasirašyti ir tu, rasi interneto svetainėje www.4procentai.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)