O. Pakalniškienė beveik prieš septynerius metus iš kasdieninio raciono išbraukė cukrų ir visus įmanomus grūdus, kruopas bei jų miltus.

„Priimtas sprendimas turėjo teigiamą įtaką sveikatai bei savijautai. Iš pradžių nesukau galvos, kaip gi be įprastų miltų ar cukraus pavyks sumeistrauti kokį nors desertą. Niekada nebuvau saldumynų garbintoja, o prekybos centruose parduodamiems tortams ir pyragams iš viso buvau abejinga.

Palengva artėjo šventės ir ėmiau sukti galvą, ką gi pasiūlyti namiškiams kaip šventinį stalą užbaigiančią vyšnaitę. Juk ją būtų smagu padėti ant torto“, – savo patirtimi dalinosi pašnekovė.

Pradėjusi ieškoti, ji apstulbo, kiek daug alternatyvų yra įprastiems miltams ir netgi cukrui.

„Produktai, nesukeliantys stiprių gliukozės šuolių, šiais laikais tapo pasiekiami kiekvienoje parduotuvėje. Iš jų nesunkiai sumeistrausite sveikesnius desertus. Visgi noriu pabrėžti, kad bet koks saldumynas turėtų būti pasilepinimas retomis progomis, švenčių, gimtadienių, sukakčių atvejais, o ne kasdienis vakarinis paguodos prizas po sunkios dienos“, – pabrėžė O. Pakalniškienė.

Receptas: Eklerinis tortas


Sausainukams reikės:

2 stiklinės migdolų miltų;
1/3 puodelio saldiklio ksilitolio arba cukraus;
6 v.š. šalto sviesto;
žiupsnelio druskos.

Kremui reikės:

1 v.š. želatinos;
1,5 puodelio grietinėlės;
120 g kreminio sūrelio;
1/3 puodelio saldiklio arba cukraus;
vanilės;
1/2 puodelio kokosų pieno;

Šokolado glaistui reikės:

1/2 puodelio kakavos;
1/3 puodelio saldiklio arba cukraus;
1/2 puodelio lydyto sviesto;
1/2 puodelio grietinėlės;
vanilės;

Sausainių kepimo eiga:

Sutrinkite visus ingredientus rankomis arba kombainu. Tešla turi sulipti į rutulį. Iškočiokite ją tarp 2 kepimo popieriaus lakštų iki maždaug 6 mm, nuimkite vieną lakštą, supjaustykite picos ar paprastu peiliu stačiakampiais. Iškepkite 180 laipsnių orkaitėje (užtruks maždaug 15 minučių. Stebėkite, kad nepridegtų).

Kremo gaminimo eiga:

Želatiną išbrinkykite nedieliame vandens kiekyje (galite naudoti želatinos lakštą, bus dar patogiau). Aš sunaudojau apie 3-5 v.š. vandens. Ištirpdykite pakaitindami mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje.

Suplakite grietinėlę iki standumo. Atskirai išmaišykite kreminį sūrį, saldiklį, kokosų pieną, ištirpusią želatiną. Po truputį įmaišykite plaktą grietinėlę.

Glajaus gaminimo eiga:

Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus grietinėlę ir vanilę ir pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kol saldiklis ištirps. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite grietinėlę ir vanilę.

Torto surinkimas

Į formą sudėkite 1/3 sausainių, supilkite pusę kremo, pakartokite. Paskutinį sausainių sluoksnį užpilkite glajumi. Leiskite pastovėti bent kelias valandas, geriausia per naktį.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją