Druskininkų Vijūnėlės parke jau prasiskleidė sakurų žiedai, pradėjo žydėti ir tūkstančiai narcizų. Į parką vedančios turistų gatvės pradžioje dar prieš savaitę pastatyti automobilių eismą draudžiantys ženklai, parko takeliais patruliuoja policijos pareigūnai ir šauliai.

„Kviečiu visus pasilikti namuose nepaisant to, kad šiandien gražus oras. Narcizus pasižiūrėsite kitąmet, o dabar sėdėkite namuose“, – sakė Druskininkų šaulių kuopos vadas Ramūnas Šerpatauskas.

Šunį po Vijūnėlės parką ir Druskonio ežero pakrantėje kasdien vedžiojanti druskininkietė Aušra įsitikinusi, kad automobilių eismą draudžiančių ženklų reikėjo, nes į parko aikštelę nusifotografuoti žydinčių narcizų fone pastarosiomis dienomis suvažiuodavo vis daugiau jaunimo, kuris nepaisė draudimų būriuotis ir laikytis distancijos.

„Gal geriausia šiemet būtų tuos narcizus nušienauti sulig žeme – kitais metais ataugs“, – svarstė druskininkietė.

Pirmieji 130 tūkstančių narcizų parke buvo pasodinti 2011 metų rudenį. Vėliau narcizų svogūnėlių skaičius didėjo ir pernai buvo skelbiama, kad Vijūnėlės parke žydėjo apie pusė milijono narcizų. Pėsčiųjų takas per parką, vedantis nuo Druskonio ežero link Vijūnėlio tvenkinio, 2012 m. buvo pavadintas toje vietoje mirusio vieno žymiausių Lietuvos verslininkų dr. Bronislovo Lubio alėja. Verslininko našlės Lydos Lubienės iniciatyva takas buvo apsodintas sakuromis. Atsparią šalčiams sakurų veislę parinko žinomas japoniškų sodų ir bonsų meistras Kęstutis Ptakauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)