Kol kas kiaušinių į turgų užsuka ne itin daug žmonių. Anot prekybininkų, prieš pat savaitgalį kasmet nusidriekia eilės, mat visi nori šviežių kiaušinių. Kainos, kaip pasakoja turguje dirbantys pardavėjai, nekinta nei prieš šventes, nei po jų. Tad jei prieš mėnesį kiaušiniai kainavo 1,30 ar 1,45 euro, per šventes jų kaina tokia ir išliks. Kaina skiriasi tik dėl kiaušinių dydžio.

„Žmonės, kurie pas mus perka pastoviai, jau žino, kiek kainuoja kiaušiniai ir mes nekeičiame kainų nei prieš šventes, nei po jų. Nežinau net kiek kainuoja kiaušiniai parduotuvėje, bet čia kainos dėl Velykų niekas nekelia“, – sako vieno turgaus prekybininkių.

Šalia šviežių kiaušinių jau keli ir išmarginti. Vieni skirti papuošti Velykų medžiui ar stalui, kiti – kaip maistinių dažų pavyzdžiai.

Dažų kaina, anot prekybininkų, nuo 30 euro centų. O štai norintys kiaušinius maginti iš senų senovės paveldėtu būdu, už maišelį svogūnų lukštų negaili ir 50-80 euro centų.

„Prašau euro už maišelį, na, gerai, paskutinė kaina – 80 centrų. Net nesidera niekas, juk tai Velykų tradicija dažyti lukštais, o lukštų maišelis tikrai didelis“, – atvirauja vienas prekeivių.

„Prašau 50 centrų už maišelį. Svogūnų lukštus renku visus metus, nuo vienų Velykų, iki kitų. Juos labai perka. Ar derasi? Tikrai ne, o pastoviems klientams padovanoju“, – sako daržovėmis ir svogūnų lukštais prekiaujanti moteris.

Svogūnų lukštai, anot prekybininkų, jau gana aktyviai perkami. Jei kiaušinių žmonės ieško paskutinę dieną, svogūnų lukštus pirkti ima vos jiems pasirodžius ant prekystalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)