O viskas prasidėjo dar 2017 m. papuošus velykinį margučių medį skverelyje prie Švėkšnos Švento apaštalo Jokūbo bažnyčios.

Kitais metais buvo papuoštas dar įspūdingesnis margučių medis. Tačiau Lietuvą užklupusi pandemija keliems metams sustabdė šią gražią tradiciją.

Tačiau 2022m. įvyko sugrįžimas su trenksmu – Švėkšnos Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčios skverelį papuošė gyvybės medis – ąžuoliukas, nutupdytas beveik dešimčia tūkstančių paukščiukų, o jį įrėmino įvairiaspalvių kiaušinių arka. Visi šie įspūdingi medžiai tapo Lietuvos rekordininkais.

2023m. Švėkšnos miestelis velykiniam laikotarpiui virtu tikru velykiniu miesteliu – buvo įspūdingai papuoštas ne tik Velykų medis skverelyje prie Švėkšnos Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčios, bet ir miestelio centrinė Liepų alėja bei Knygnešių skverelis.

Visų šių papuošimų idėjų sumanytoja, autorė ir įgyvendintoja Ingrita Riterienė ir jos nepamainomi pagalbininkai asociacijos „Švėkšniškių sambūris“ nariai.

Šiemet Ingrita ir asociacijos nariai intensyviai darbavosi jau nuo metų pradžios, kad apsilankę Švėkšnoje per Šv. Velykas liktumėte be amo. Švėkšnos miestelis kviečia ne tik grožėtis tūkstančiais spalvingų margučių papuoštu Velykų medžiu, bet ir visame miestelyje nutūpusiais šimtais spalvingų drugelių, o centrinę miestelio Liepų alėją papuošė tūkstančiai paukščiukų.

Apsilankius miestelyje galima ne tik pasigrožėti įspūdingais papuošimais, bet gausu veiklos – mažiesiems įkurta erdvė prie Švėkšnos dvaro parko vartų, čia galima paridenti įspūdingo dydžio margučius, o pačiame Švėkšnos dvaro parke leistis į drugelių ir drakono kiaušinių paieškas. Taip pat šiemet visi norintys kviečiami prisijungti prie Velykų miestelio papuošimo Švėkšnoje – prie Švėkšnos Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčios pastatytas įspūdingas margutis, ant kurio visi norintys gali pakabinti savo numargintą kiaušinį.

Štai kokia Švėkšna per fotografo Karolio Zarambos obektyvą:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją