Tačiau antradienio dieną debesys iš Lietuvos vėl trauksis. Pirmiausia giedrysis rytiniuose šalies rajonuose, o popietę saulė jau nušvis ir vakarinėje šalies pusėje. Priešpiet kai kur vakariniuose, kraštiniuose pietiniuose šalies rajonuose dar gali nukristi vienas kitas lietaus lašas. Tačiau gausesnio, dulkes plaunančio lietaus dėl stipraus aukšto slėgio lauko įtakos, galimybių sulaukti artimesniu metu nebus.

Laukia džiuginančios temperatūros permainos. Šaltas oras iš Lietuvos pagaliau pasitraukė. Šiandien temperatūra jau beveik visoje šalyje perkops per 10 laipsnių termometro padalą. Įdienojus tikimasi 12-14, vietomis ir 15 laipsnių šilumos. Nebent tik Kuršių nerijoje temperatūra išliks žemesnė ir iki 10 laipsnių dar nepakils. Iš šiaurės rytų pučiantis nestiprus vėjas jau nebus atšiaurus.

Vilniuje debesys išsisklaidys jau rytą ir per dieną bus saulėta, o įdienojus temperatūra sieks 13 laipsnių šilumos. Kaune debesys išnyks apie vidurdienį, šilumos bus iki 15 laipsnių. Klaipėdoje debesys išliks dar ir popiete, temperatūra iki 12 laipsnių pakils jau tik vakarėjant.

Savaitės viduryje galėsime mėgautis saulėtais, šiltais orais. Giedriomis naktimis temperatūra svyruos tarp 0-4 laipsnių šilumos, dienomis kils iki 13-18 laipsnių šilumos.