Viskas prasidėjo prieš trejus metus. Pradžioje vyras pasodino 8 tūkst. krokų, po metų – dar 10 tūkst. ir 10 tūkst. narcizų. Tačiau tai dar nebuvo pabaiga, nes pastarųjų praėjusį rudenį pasodino 20 tūkst.

Anot pašnekovo, narcizai aplink tėvų sodybą žydi antrus metus, tačiau užpernai sodintos gėlės pražydo anksčiau už sodintus praėjusiais metais. Tačiau pernai pirmamečiai žydėjo kur kas gausiau.

Artūro tikinimu, pernai pačių narcizų buvo daugiau nei šiemet, todėl jis pradėjo svarstyti, kodėl pradėjo nykti augalai.

„Jie turėtų daugintis, o mes mane jų mažėja. Reikės aiškintis: ar jiems žemė netinka, ar jiems trąšų trūksta“, – svarstė vyras.

Pašnekovas paklaustas, ar jie vaikšto po pievelę, kai žydi gėlės, sakė, kad tuo metu to nedaro.

„Tačiau jos neilgai trukus nužydės, tris savaites palaikysiu, viskas nudžius ir nušienausiu su žoliapjove kaip žolytę. Vasarą niekas nepasakys, kad ten kažkokios gėlės yra. Po žydėjimo palieku kelioms savaitėms, kad svogūnėliai prikauptų medžiagų, o pavasarį vėl viskas pražysta: krokai anksčiau žydi, o narcizai dabar tik pradeda“, – kalbėjo Artūras.

Vyrui idėja pasisodinti krokų kilo pamačius jų kerintį vaizdą pas kitus.

„Iš pradžių pasodinau nedaug. Pražydo – gražu, pasodinau dar daugiau“, – sakė pašnekovas.

Jis juokavo, kad praėjusį rudenį, kai pasodino 20 tūkst. narcizų svogūnėlių, sakė, kad ties tuo ir sustos.

Krokų ir narcizų jūra prie sodybos Šakių rajone. Alinos Latvėnienės nuotr.

„Kai sodinau, man labai greitai baigėsi svogūnėliai. Tai sakiau dar rasčiau, kur 50 tūkst. įkišti. Jaučiu, kad dar ne pabaiga“, – patikino Artūras.

Pasak jo, šiuo metu su krokais žydi užpernai sodinti geltonos spalvos narcizai, o pernykščiai turėtų savo grožį paskleisti po keletos dienų.

„Tuomet sodinau dvi naujas rūšis. Taigi kaip jie atrodys, dar net pats nežinau. Bet turėtų būti geri: vieni lyg pilnaviduriai, o kiti – oranžinės spalvos“, – intrigavo pašnekovas.

Užfiksavote įspūdingų pavasario vaizdų? Kviečiame dalintis el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)