Jei nevartojate ir kondensuoto pieno, saldinimui rinkitės medų. Beje, pagrindas šiek tiek birus (kai yra pjaustomas), užtat nepraradęs traškumo.

Toks saldus desertas tiks ne progomis, kai norėsite saldžiai, bet keliais žingsniais sveikiau, tačiau ir šventiniams Velykų stalui. Torto puošimui galima naudoti ne rafaelo burbuliukus, o velykinius šokoladinius kiaušinius.

REIKĖS:

  • Pagrindui:
  • 150 g ruginių dribsnių;
  • 50 g kokoso aliejaus;
  • 4 v. š. kokoso drožlių
  • Pertepimui:
  • 2 v. š. želatinos;
  • 1 kg glotnios varškės, skirtos pyragams;
  • 100 g kondensuoto pieno (galima keisti skystu medumi)

Rafaelo tortas

GAMINIMAS:
  1. Dribsnius sutrupinkite ir sumaišykite su tirpintu kokoso aliejumi bei kokoso drožlėmis, sudėkite į torto formą (naudota 16 cm, bet galėjo būti ir vos didesnė) ir suspauskite. Kol paruošite pertepimą, dėkite į šaldytuvą.
  2. Varškę išplakite su kondensuotu pienu.
  3. Želatiną išbrinkinkite su keliais šaukštais vandens ir išlydykite puode, o šiek tiek pravėsus, pilkite į varškės masę ir gerai išmaišykite.
  4. Varškę pilkite ant torto pagrindo, pabarstykite papuošimui kokoso drožlėmis ir palikite stingti, geriausia per naktį.
  5. Puoškite uogomis ar vaisiais

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją