Lietuvą apgaubs nedidelio ciklono drėgmės pritvinkę debesys. Dažniausiai jie slinks per pietrytinius rajonus. Ties šiauriniais, centriniais regionais keliaus trumpi lietūs, o vakariniame šalies pakraštyje diena bus sausiausia, palašnos tik vietomis.

Kadangi pirma dienos pusė prognozuojama gana debesuota, oras šils vangiai. Vilniaus, Kauno ir Alytaus apylinkėse aukščiausiai temperatūra kils iki 9-12, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje iki 13 laipsnių šilumos. Vakarop debesys pradės sklaidytis, atsiras pragiedrulių, lynos tik vietomis pietiniuose rajonuose. Vidutinio stiprumo vėjas šią dieną išliks šiaurinių krypčių.

Pirmadienio nakties pradžioje trumpas lietus dar tikėtinas kai kur Dzūkijoje ir Suvalkijoje, vėliau ir čia dangus giedrės. Temperatūra daug kur kris iki 3-5, vietomis bus 1-2 laipsniai šilumos.

Iš pietryčių pasisukęs vėjas mažai debesuotą pirmadienio dieną vėl neš šiltesnį orą. Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose bus galima mėgautis 17, o Kaune ir Panevėžyje 18 laipsnių šiluma. Maloniai leisti laiką gamtoje lietus šią dieną jau nesutrukdys.