Deja, ši idilija čia pat ir baigsis. Jau antradienio naktį iš vakarų priartės ciklonas. Dangus niauksis, vakarinius, paryčiu jau ir centrinius šalies rajonus pasieks atmosferos fronto lietaus debesys. Vėjas laikysis pietų, pietvakarių, vidutinio stiprumo. Debesuota naktis dar bus šilta: vyraus 7–12 laipsnių šiluma, pajūryje temperatūra svyruos apie 5 laipsnius.

Antradienio dieną per mūsų kraštą slinks ciklono centras. Daugelyje vietovių palis sodriai, tik šiaurės vakariniuose rajonuose lietaus bus mažiau, lis trumpiau. Vėjas pasisuks iš vakarų, sustiprės iki 8–13 m/s, kai kur pietvakariniuose rajonuose gūsiai gali siekti 15–18 m/s. Oras gerokai atvės: vakariniuose rajonuose bus tik 8–13, centriniuose 14–16 laipsnių šilumos ir tik rytiniame šalies pakraštyje, kur lietus ateis vėliausiai, spės sušilti iki 17–19 laipsnių.

Trečiadienį Lietuva pateks į ciklono pietvakarinę – šaltesniąją dalį. Naktį praslinks šaltasis atmosferos frontas, kuris atvers kelią į mūsų kraštą dar šaltesniam orui. Tiek naktį, tiek dieną daug kur protarpiais lis, kris šlapdriba. Aukštaitijoje tikėtini smarkūs krituliai. Smarkokas vėjas jau pūs iš vakarų, šiaurės vakarų, naktį vietomis, dieną daug kur jo gūsiai sieks 15–20 m/s. Temperatūra dar labiau pažemės: naktį šilumos beliks vos 0–5 laipsniai, dieną geriausiu atveju tebus 3–8 laipsniai šilumos.

Ketvirtadienį per Lietuvą nutįs siaura aukštesnio slėgio juosta. Naktį pragiedrės, žymesnių kritulių jau nebus, tik paryčiais kai kur gali susiformuoti rūkas. Vėjas dar vyraus šiaurinių krypčių, bet pamažu rims. Naktis bus šalta, apie 0–5 laipsnius šalčio. Drėgnose vietose pasisaugokime plikledžio.
Ketvirtadienio dieną didesnėje šalies teritorijos dalyje žymesnių kritulių nenumatoma, tik pajūryje vakare gali truputį palyti. Pūs vidutinio stiprumo rytų, pietryčių vėjas. Šilumos jau sulauksime truputį daugiau, apie 5–10 laipsnių.

Penktadienį mūsų kraštą turėtų pasiekti naujo Atlanto ciklono genami debesys. Naktį vietomis, dieną vėl daug kur palis. Vėjas naktį pūs iš pietryčių, bus vidutinio stiprumo, dieną suksis iš pietų, taps apysmarkis. Temperatūra naktį pasiskirstys nuo 1 laipsnio šalčio šiaurės rytiniuose rajonuose iki 4 laipsnių šilumos pietvakarinėje krašto dalyje. Dieną oras jau turėtų sušilti iki 8–13 laipsnių šilumos.

Ateinantį savaitgalį lietūs žada užsibūti tik šeštadienio naktį. Vėliau oras turėtų sausėti, lietaus tikimybė – mažėti. Su pietvakarių srautais bent trumpam vėl turėtų atplūsti daugiau šilumos.