Nudažyti užtruksite tik kelias minutes (neskaičiuojant mirkymo laiko), o kiaušiniai bus išskirtiniai, dailūs, jausis kitokia (truputį grublėta) lukšto tekstūra. Kaip pasakoja receptu pasidalinusi „Delfi“ skaitytoja, vyną naudojo patį paprasčiausią (raudonąjį pusiau saldų, sausas tinka mažiau).
Eiga labai paprasta. Jei norite kiaušinius nudažyti marmuriniu būdu, jums prireiks plataus indo, popierinių rankšluosčių, raudonojo vyno butelio (tinka tiek alkoholinis, tiek nealkoholinis).
Ištrauktus iš indo kiaušinius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad natūraliai nudžiūtų. Neišsigąskite, kad ištraukti jie bus blankūs, – margučiams džiūstant ryškumas intensyvėja. Iškart kiaušinių netrinkite, palaukite, kol natūraliai nudžius. Jei norite suteikti blizgesio – patepkite aliejumi.