Proceso eiga:
Išverdame rudus kiaušinius. Kitame puode pripjaustome mėlynojo kopūsto ir keletą svogūno lukštų. Verdame apie 20 minučių nuo užvirimo, įpylus šiek tiek acto.
„Kadangi supjausčiau visą galvą kopūsto, vandens buvo tik tiek, kad juos apsemtų, tad nieko nenukošusi sumerkiau jau išvirtus kiaušinius. Laikiau ne ilgiau nei 2 valandas“, – pasakoja Deimantė.
Ištraukus kiaušinių jokių būdu nešluostyti. Atsargiai padėti ant popierinės servetėlės, nebent norite sendinto efekto, tada iš karto istraukus perbraukite keletą vietų popierine servetėle.
Margučiams nudžiuvus bronzos spalvos dažais lengvai lengvai brūkštelime teptuku. Ir štai rezultatas. Kurie kiaušiniai buvo arčiau svogūnų lukštų – gavosi su žalumu. Kiti melsvi. Balkšvos dėmės atsiranda nuo patrynimo servetėle, kada mėginama išgauti sendintą efektą.