Velykinių kiaušinių dažymo būdas naudojant plaktą grietinėlę iš esmės niekuo nesiskiria nuo to, kuriam naudojamos skutimosi putos. Na, gal tik tuo, kad pirmu atveju drąsiai galėsite apsilaižyti pirštus, kai šiuos padengs plakta grietinėlė.

Kaip dažyti kiaušinius naudojant plaktą grietinėlę? Visų pirma, jums reikės kiaušinių, acto, jei norite ryškesnių spalvų, pakelio grietinėlės (ją reikės suplakti) ir skystų maistinių dažų.

Dažymui galite naudoti ne tik balto, bet rudo lukšto kiaušinius. Tiesa, dažant rudus kiaušinius spalvos išeina ne tokios ryškios, kaip dažant baltus, bet kartais būtent tokie margučiai atrodo kur kas žavingiau. Tad nebijokite eksperimentuoti.

Dažymo eiga:

  • Kietai išvirkite kiaušinius.
  • Kietai virtus kiaušinius pamirkykite acte 5–10 minučių, jei norite ryškesnių spalvų. Bet galite jo ir nenaudoti.
  • Išdžiovinkite kiaušinius ir atidėkite į šalį.
  • Suplakite grietinę (geriausia naudoti 35 proc. riebumo).
  • Suplaktą grietinėlę galite suversti į skardą ir paskirstyti joje. Arba galite naudoti keksiukų kepimo formą ir grietinėlės pridėti į kiekvieną keksiukui skirtą duobutę.
  • Ant plaktos grietinėlės prilašinkite spalvotų skystų maistinių dažų ir mediniu pagaliuku ar peiliu lengvai pamaišykite, kad dažai pasiskirstytų ir tarpusavyje šiek tiek susimaišytų.
  • Apvoliokite kiaušinius plaktoje grietinėlėje ir palikite 5–10 minučių pabūti.
  • Tada nuplaukite kiaušinius po šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.


Šis dažymo būdas išties labai paprastas ir greitas, ir tampa puikia pramoga vaikams. Tad į šią veiklą galėsite įtraukti ir savo atžalas.

Parengta pagal thesuburbansoapbox.com straipsnį „How to Dye Easter Eggs with Whipped Cream“ („Kaip dažyti kiaušinius su plakta grietinėle“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją