Didžiojo penktadienio popietę po Druskininkų Vijūnėlės parką vaikštinėję kurorto svečiai negalėjo atsistebėti, pamatę, kad jau išsiskleidė pirmieji narcizų žiedai.

Narcizų žydėjimo šventę kurortas kasmet organizuoja tuo pačiu metu – trečią balandžio savaitgalį. Tačiau šiemet gamta nelaukia numatytos datos. Kol kas pražydo tik kelios dešimtys iš pusės milijono parke pasodintų narcizų, tačiau ir kiti jau pasirengę išsiskleisti artimiausiomis dienomis.

Velykų savaitgalį kurorte vyksta nemažai „Art Velykos“ programos renginių, viliojančių bent trumpam atvykti svečius iš didžiųjų miestų, o netikėtai anksčiau pražydę narcizai taps jiems dar viena malonia staigmena. Vis dėlto parke kalbinti druskininkiečiai pasigedo švenčių savaitgaliais įprastos svečių gausos.

„Kai uždarė Raigardo pasienio postą, pas mus neatvažiuoja baltarusiai, o jų būdavo daugiausia. Prie kiekvieno viešbučio savaitgaliais stovėdavo dideli brangūs juodi automobiliai baltarusiškais numeriais, o dabar – tuščia. Kas gi važiuos pas mus iš Gardino per Medininkus, kelių šimtų kilometrų lankas gaunasi“, – sakė buvusi sanatorijos darbuotoja, o dabar pensininkė Elena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją