V. Grigas teigė, kad šis klausimas bus svarstomas ateityje, artėjant šventėms.

„Manau, kad yra dar pakankamai ilgas laiko tarpas, mes nežinome, kokių siurprizų pateiks nauja britiškoji atmina, kaip matome, kas vyksta pas kaimynus. Vertinant epidemiologinę situaciją, kol kas sprendimų jokių nėra priimta. Šitas klausimas tiesiog yra pasvarstytas, bet jokių sprendimų nėra, manau, kad dar per anksti tai daryti. Prieš pat Velykas matysime situaciją, tada spręsime“, – sakė Molėtų ligoninės direktorius V. Grigas.

V. Grigas spaudos konferencijoje teigė, jog galimus atlaisvinimus gali koreguoti ir britiškoji koronaviruso atmaina.

„Žinoma, viskas priklauso nuo to, kaip ir prieš tai užduotas klausimas dėl Velykų scenarijaus. Tai taip, žiūrėsime, kaip elgsis šita viruso atmaina, kuri Lietuvoje jau yra, skirtinguose regionuose visiškai skirtinga situacija, į tai žinoma, kad orientuosimės“, – žadėjo ekspertas.

Nepriklausomų ekspertų patariamosios tarybos narys V. Grigas teigė, kad pirmadienį nebuvo svarstomas galimas kultūros įstaigų atvėrimas.

„Konkrečiai dėl muziejų šitas klausimas vakar nebuvo svarstytas. Buvo teikti siūlymai šiek tiek anksčiau, yra pasiūlymas iš pačių muziejų, kitų kultūros įstaigų. Šiuo klausimu ekspertai nediskutavo. Bet tokie pasiūlymai yra pateikti, spręs pati Vyriausybė su kultūros įstaigomis, kurios pavaldžios kultūros ministerijai, čia jų darbas“, – sakė V. Grigas.

Vyriausybės ekspertų taryba pirmadienį svarstė galimus karantino sąlygų laisvinimus per Velykų laikotarpį, tačiau sprendimo nepriėmė.

Delfi primena, kad antrojo karantino ribojimai šalyje įvesti nuo lapkričio, vėliau jie griežtinti, o gruodžio viduryje įvesta judėjimo kontrolė tarp savivaldybių.

Vasario pabaigoje Vyriausybė pratęsė karantiną iki kovo pabaigos, o judėjimo tarp savivaldybių kontrolę – iki kovo vidurio, išskyrus žiedines savivaldybės.

Kiek anksčiau vasarį su tam tikrais apribojimais leista dirbti kirpykloms, grožio salonams ir ne maisto prekių parduotuvėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (172)