Lietuvio darbai tikrai priverčia aiktelėti, o kai kurie net nusprendžia jų įsigyti. Lietuvio kiaušinių jau yra Ispanijoje, Graikijoje, Vokietijoje, Škotijoje ir JAV.

M. Bajorūnas kiaušinius graviruoti pradėjo 2009 metais su už 60 litų įsigytu paprastu grąžtu.

„Dabar jau sugedęs, dirbu su rimtesniu, profesionalų rekomenduojamu "Dremel" firmos. Lietuvoje nepavyko rasti graviravimo techniką kiaušiniams naudojančių menininkų, tai teko tiesiog pačiam įgyti praktikos iš asmeninių klaidų, eksperimentų, bandymų. Vėliau pradėjau patirties semtis iš bendraminčių, kuriuos internetu radau užsienyje“, - apie kiaušinių graviravimo pradžią pasakojo jis.

Menininkas graviruoja kiaušinius grąžteliu, keliais skirtingais antgaliais, kurių įsigyja odontologijos reikmenų parduotuvėse. Patį grąžtelį jis pirko internetu – atsisiuntė iš Vilniuje esančios parduotuvės.

Idėja graviruoti kiaušinius kilo internete pamačius užsienyje pamėgtą kiaušinių dekoravimo būdą. Tokie rankų darbo kiaušiniai – puiki dovana artimiesiems, pažįstamiems, be to, gali būti įteikti ne tik Velykų proga, juk viskas priklauso nuo piešinio!

„Vieną kitą darbą pavyksta parduoti, nors užsakymų turiu labai mažai. Su būsimais pirkėjais aptariame piešinį, išsiaiškinu norus ir pageidavimus, suderinam smulkmenas – atsiuntimą ir kainą. Kainos svyruoja priklausomai nuo piešinio sudėtingumo ir darbui skiriamo laiko“, - pasakojo menininkas. 

„Kainos svyruoja nuo 8 iki 12 – 15 eurų. Esant rimtam užsakymui už didesnę kainą galiu padaryti darbą ant stručio kiaušinio (dar nesu bandęs). Vietoje 4 – 6 valandų gryno graviravimo ant vištos kiaušinio, galėčiau skirti žymiai daugiau laiko, rezultatas už atitinkamai aukštesnę kainą taip pat būtų dar gražesnis, sudėtingesnis“, - svarstė pašnekovas.

Taip pat menininkas atskleidė, kad šiuo metu laikraštyje „Šiaulių kraštas” yra palikęs perskaičiavimui žąsies kiaušinį, kuriame sutilpo apie 4800 skylučių. Toks rekordas Lietuvoje dar visai nėra užfiksuotas, todėl bet kokiu atveju tai – naujas Lietuvos rekordas.

M. Bajorūnas – nuo mažų dienų žvejys, šiuo metu „užsikrėtęs“ euro monetų kolekcionavimu, tačiau niekaip nerandantis darbo. „Persikraustęs gyventi iš Kelmės į Šiaulius, nesitikėjau, kad ir čia bus taip sunku rasti darbą“, - stebėjosi vyras.

Paklaustas, kas įkvepia darbams, menininkas pripažino, kad jo įkvėpėja – sužadėtinė, tačiau nemažai idėjų kyla matant bendraminčių užsieniečių naujus darbus, o kai kurias idėjas padiktuoja užsakovai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)