VU Botanikos sodo vyresnioji botaninių kolekcijų kuratorė Lina Galinskaitė pasidalino akį traukiančiais žiedais ir spalvomis.

„VU Botanikos sodo vilkdalgių kolekcijoje pražydo pirmieji, ankstyviausieji vilkdalgiai“, – širdžiai miela žinia savo feisbuko puslapyje pasidalino VU Botanikos sodas.

Šiuo metu čia žydi daugiamečiai svogūniniai augalai, priklausantys vilkdalginių šeimai.

Svogūniniai vilkdalgiai yra kilę iš Centrinės Azijos, Turkijos ir Pietų Europos. Tai žemiausi vilkdalgiai, kurių aukštis siekia iki 10-15 cm. Išskirtinė šių augalų savybė ta, kad augalo svogūnėliai yra padengti tinkliniu lukštu, o jų skersmuo yra 2,5 cm.

Kadangi svogūnėliai yra nedideli, siekiant jų „nepamesti“ specialistai siūlo juos sodinti į krepšelius, skirtus svogūninėms gėlėms. Šie vilkdalgiai žydi tiktai 10-14 dienų.

Lietuvoje labiausiai paplitusios rūšys yra Iris reticulata, I. histrioides, I. danfordiae.

Svogūniniai vilkdalgiai pavasarinėse kompozicijose dera kartu kitais svogūniniais augalais – žydrėmis (Muscari), hiacintais (Hyacinthus), krokais (Crocus).

Naujausia orų prognozė skelbia ir dar vieną gerą naujieną, kad Šv. Velykų savaitgalį sustiprės aukštesnio slėgio sritis. Vyraus nepastoviai debesuoti ir sausi orai, šiek tiek palyti gali nebent šiauriniame šalies pakraštyje. Vėjas pamažu nurims. Naktys žada būti maloniai šiltos, o dienomis palepins beveik vasariška šiluma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją