Šiemetis kovo mėnesis Lietuvoje jau pateko į istoriją kaip karščiausias per visą orų stebėjimo laikotarpį. Sekmadienį vėl buvo pagerintas ne tik dienos, bet ir viso mėnesio temperatūros rekordas. Ankstesnysis viršytas kone šešiais laipsniais – Druskininkuose per Velykas termometrų stulpeliai užkopė aukščiau nei iki 25 laipsnių.

„Antra diena iš eilės – vėl du nauji rekordai“, – sekmadienį paskelbė Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. – Remiantis preliminariais duomenimis, buvo išmatuotas kovo 31-osios aukščiausios oro temperatūros rekordas.

Druskininkuose sušilo net iki +25,5 laipsnio Celsijaus. Ankstesnis kovo 31-osios rekordas buvo užfiksuotas lygiai prieš 14 metų (2010 m. kovo 31 d.) Lazdijuose, kuomet sušilo iki +19,8 laipsnio (t. y. net 5,7 laipsnio mažiau nei šiandien). Tuo pačiu net 3,1 laipsnio buvo pagerintas nė paros neišsilaikęs šeštadienį užfiksuotas kovo mėnesio aukščiausios oro temperatūros rekordas (+22,4 laipsnio, Druskininkai).

Šiandien taip pat visame krašte laikėsi daugiau ar mažiau saulėti ir šiam metų laikui neįprastai šilti orai. Aukščiausia temperatūra dieną pavėsyje siekė 18–23 laipsnius šilumos. Saulėkaitoje buvo galima pasilepinti dar keletu laipsnių didesne – jau visai vasariška šiluma.

Deja, ši idilija žada greitai baigtis. Jau antradienio naktį iš vakarų priartės ciklonas. Dangus niauksis, vakarinius, paryčiu jau ir centrinius šalies rajonus pasieks atmosferos fronto lietaus debesys. Vėjas laikysis pietų, pietvakarių, vidutinio stiprumo. Debesuota naktis dar bus šilta: vyraus 7–12 laipsnių šiluma, pajūryje temperatūra svyruos apie 5 laipsnius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją