Jums reikės:

380 g tešlos picai (šaldytos),
3 bulvių,
1 svogūno galvutės,
2 arbat. šaukšt. kmynų,
150 ml tirštos grietinėlės,
150 ml pieno,
60 g šveicariško arba Čederio sūrio,
3 kiaušinių (išplaktų)

Gaminimas:

Patepkite riebalais kepimo formą (17 cm skersmens ir 6 cm gylio), iškočiokite tešlą 3 mm sluoksniu ir išklokite į kepimo formą. Palikite tešlą 30 min šaldytuve, o vėliau kepkite 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 C temperatūros. Kepinį uždenkite plėvele ir ant viršaus užberkite pupelėmis (kad išlaikytų lygią formą).

Nuskustas bulves supjaustykite plonais šiaudeliais, apvirkite pasūdytame vandenyje apie 2 min ir nukoškite. Apkepinkite aliejuje smulkiai supjaustytą svogūno galvutę su kmynais, suberkite bulves, prieskonius, grietinėlę, pieną, beveik visą sūrį ir kiaušinius. Nuimkite nuo tešlos plėvelę (kartu su pupelėmis) ir ant tešlos dėkite įdarą. Viršų pabarstykite sūriu ir kepkite orkaitėje 45 min.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją