1 ½ stiklinė rudųjų ryžių,
2 šaukštai sviesto,
3 slyvos,
2 šaukšteliai garstyčių sėklų,
2 šaukšteliai cinamono,
1 šaukštas tarkuoto imbiero,
1 šaukštas spausto česnako,
1 šaukštelis druskos,
1 šaukštelis ciberžolės,
½ šaukštelio prieskonių mišinio,
½ šaukštelio muskato,
3 šaukštai acto.
1. Išvirkite ryžius. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite pjaustytas slyvas, garstyčių sėklas, cinamoną, imbierą, česnaką, druską, ciberžolę, prieskonių mišinį, muskatą. Juos sumaišykite su ryžiais, supilkite actą, išmaišykite ir sudėkite į kepimo indą.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite 30 min. Valgykite vieną arba kaip garnyrą prie kepenėlių ar mėsos.
Skanaus!