Jums prireiks:

750 g nulupto ir supjaustyto pastarnoko
500 g nuskustų ir supjaustytų bulvių
85 g sviesto
300 ml žuvies sultinio
1 kg midijų
1 šaukšto kario
50 g miltų
400 g kokosų pieno
750 menkės filė
100 g virtų tigrinių krevečių
kalendros pagal skonį

15-20 minučių pavirti bulves ir pastarnokus, kol suminkštės; nuimti nuo ugnies ir sutrinti su 25 g sviesto.

Dideliame puode užvirti sultinį. Sudėti midijas, uždengti dangčiu ir virti tris minutes arba kol atsivers. Nukošti, sultinį išsaugoti. Išmesti visas neatsivėrusias midijas.

Ištirpinti sviestą ir apkepinti svogūną, kol suminkštės. Sudėti karį ir miltus, kepti apie minutę. Įpilti kokosų pieną ir 3-4 šaukštus midijų sultinio; maišyti, kol gausis vienalytis padažas. Virti 5 minutes, kol sutirštės.

Į padažą sudėti menkę, virti dar 3-4 minutes nuolat maišant, tačiau stengiantis nesutrupinti menkės. Sudėti midijas, krevetes ir kalendrą, pasūdyti, pabarstyti pipirais, sudėti į kepimo formą. Ant viršaus paskirstyti košę.

Jei norite patiekti iškart: įjunkite grilio funkciją ir pakepinkite, kol košė apskrus iš viršaus.

Jei norite patiekti vėliau: atvėsinkite, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms. Paskui įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 35-40 minučių.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją