1.3 kg vištienos kulšelių,
2 smulkinti raudonieji aitrieji pipirai (be sėklyčių),
2.5 cm ilgio imbiero šaknis,
5 smulkintos česnako skiltelės,
1 stambiai pjaustyta citrinžolės lazdelė,
15 g smulkintos kalendros stiebelių ir lapelių (ir trupučio papuošimui),
2 šaukštai rudojo cukraus,
2 žaliųjų citrinų sultys,
3 šaukštai žuvies padažo “nam pla”.
1. Vištienos kulšeles įpjaukite aštriu peiliu ir sudėkite į dubenį. Likusius ingredientus sudėkite į mikserį ir sutrinkite. Šiuo mišiniu apipilkite vištieną. Uždenkite plėvele ir per naktį ar bent kelias valandas palaikykite šaldytuve.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Ištraukite vištieną iš šaldytuvo ir 30-40 min palaukite - ji turi būti kambario temperatūros. Išimkite kulšeles iš marinato (jo neišpilkite) ir perkelkite į kepimo indą. Kepkite 35-40min. Kai iškeps, sudėkite į lėkštę.
3. Marinatą supilkite į keptuvę ir užvirkite. Tada sumažinkite ugnį ir pakaitinkite kelias minutes, maišydami mediniu šaukštu, kol sutirštės ir taps lipnus. Apipilkite vištieną, pabarstykite kalendros lapeliais ir patiekite.
Skanaus!