Šis patiekalas pasižymi saldaus, rūgštaus ir sūraus skonių deriniu, būdingu tailandietiškai virtuvei.
Kulšelės
© Corbis/Scanpix

1.3 kg vištienos kulšelių,
2 smulkinti raudonieji aitrieji pipirai (be sėklyčių),
2.5 cm ilgio imbiero šaknis,
5 smulkintos česnako skiltelės,
1 stambiai pjaustyta citrinžolės lazdelė,
15 g smulkintos kalendros stiebelių ir lapelių (ir trupučio papuošimui),
2 šaukštai rudojo cukraus,
2 žaliųjų citrinų sultys,
3 šaukštai žuvies padažo “nam pla”.

1. Vištienos kulšeles įpjaukite aštriu peiliu ir sudėkite į dubenį. Likusius ingredientus sudėkite į mikserį ir sutrinkite. Šiuo mišiniu apipilkite vištieną. Uždenkite plėvele ir per naktį ar bent kelias valandas palaikykite šaldytuve.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Ištraukite vištieną iš šaldytuvo ir 30-40 min palaukite - ji turi būti kambario temperatūros. Išimkite kulšeles iš marinato (jo neišpilkite) ir perkelkite į kepimo indą. Kepkite 35-40min. Kai iškeps, sudėkite į lėkštę.

3. Marinatą supilkite į keptuvę ir užvirkite. Tada sumažinkite ugnį ir pakaitinkite kelias minutes, maišydami mediniu šaukštu, kol sutirštės ir taps lipnus. Apipilkite vištieną, pabarstykite kalendros lapeliais ir patiekite.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

JAV apsisprendė dėl naujų pajėgų steigimo: kosminėse varžybose kiti liks toli už nugaros (59)

Dar šių metų rugsėjį privati amerikiečių bendrovė „ SpaceX “ sėkmingai iškėlė į...

Dingusio baikerio Aivaro Kilkaus mylimoji paviešino jautrią žinutę (75)

„Mėnuo nežinios, nerimo, nusivylimo, beviltiškumo, bejėgiškumo, skausmo ir „n“ visko. Bet...

Darbe mato žiauriąją gyvenimo pusę: visą gyvenimą dirbę žmonės turi skaičiuoti centus, kad nusipirktų kruopų (439)

Du vaikus auginanti klaipėdietė ir savanorių bendrijai vadovaujanti Vilija Toliušienė negali...

Atmintinė, kaip paruošti automobilį žiemai (6)

Apmaudu, tačiau kitaip nei kelininkus, žiema vairuotojus iš tikrųjų užklumpa netikėtai ir,...

„Senąjį“ Kuvaldą susigrąžinęs Maslobojevas: neskraidžiau padebesiuose (6)

„Bushido Hero‘s“ turnyro pagrindinėje kovoje vienas geriausių Lietuvos kovotojų Sergejus...

Po sutuoktinio smurto prarado priekinius dantis: tokių kaip ji – ne viena (58)

Kartą moterį sutuoktinis taip primušė, jog jai išbyrėjo keli priekiniai dantys . Kaip taip...

Orai: sulauksime ir tikro sniego (17)

Kita savaitė prasidės vis žemėjančia temperatūra, kai kur ji neigiama išliks ir dienomis.

20 kg sulieknėjęs Merūnas – apie skirtingą jo ir žmonos požiūrį ne tik į dietas, bet ir vaikų auklėjimą (81)

DELFI redakcijoje viešėjęs Merūnas Vitulskis su rubrikos "Veidai" redaktore Gintare Urnikiene...

Kiguolis apie netikrą šou pasaulio blizgesį: ilgainiui pasidaro nuobodu (1)

Verslininkas iš Kauno Ugnius Kiguolis savo socialiniuose tinkluose turintis kone 70 tūkst....

Išsvajotas atostogas pakeitė košmaras: neaišku, kur nuvežė, ir liepė išlipti (374)

Kas gali būti geriau už jaukias šeimos atostogas, kai nereikia galvoti, kuo užimti vaikus, o dvi...