Reikės:

300 ml pieno
1 svogūno (nedidelis, supjaustyti į 4 dalis)
1 lauro lapo
2 čiobrelio šakelių
1 petražolės šakelės
žiupsnelis muskato riešuto
druskos, pipirų
25 g sviesto
25 g kvietinių miltų

1. Į puodą supilti pieną, sudėti svogūną, žoleles, muskato riešutą, pagardinti druska ir pipirais. Užvirinti, iškart nuimti nuo ugnies, uždengti ir palikti 30 min. – 1 val., perkošti per sietelį.

2. Išlydyti sviestą puode, sudėti miltus ir kaitinti vieną minutę. Nuimti nuo ugnies ir palaipsniui supilti pieną vis pamaišant. Užvirinti ir virti 2 minutes nuolat pamaišant.

Kiti padažai, pagaminti bešamelio pagrindu

Šviesus svogūnų padažas

3-4 svogūnai
1 šaukštas sviesto

Gaminame bešamelio padažą. Smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname svieste, sumalame į piurė ir sudedame į pagrindinį padažą.

Bešamelis su kumpiu

30 g sviesto
30 g miltų
¼ l karšto pieno
¼ l verdančio vandens
50 g jautienos
druskos, pipirų, muskato riešuto

Kaip paprastai paruošti miltų pagrindą, sudėti smulkiai supjaustytą kumpį ir pabaigoje – druskos, pipirų ir muskato.

Bešamelis su sūriu

Užvirinti 250-300 g pieno, sudėti grietinėlę (apie 50 g) ir smulkiai supjaustytą sūrį (300 g., gerai tinka gorgonzolos sūris ir kt.), pakaitinti ant ugnies vis pamaišant, kad gautųsi tiršta vienalytė masė.

Šviesus „Morney“ padažas

30 g sviesto
2 tryniai
50 g sutarkuoto sūrio
Šiek tiek grietinėlės

Gaminame bešamelio padažą. Trynius ir sūrį sumaišome su grietinėle (arba pienu), pilame į padažą. Prieskoniai – pagal skonį.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją